Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 4. martā, "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā notika Latvijas čempionu RFC "Livonia" rīkotais turnīrs "Ziemas kauss" regbijā 10. Finālā spēkojās galvenie favorīti: RFC "Livonia" pirmā komanda un "Baltrex/Šiauliai", uzvaru sīvā, aizraujošā un grūti prognozējamā cīņā izraujot lietuviešiem, tādējādi galvenajai balvai aizceļojot uz dienvidu kaimiņvalsti.

"Ziemas kausā" piedalījās sešas komandas: "Livonia I", "Livonia II", "Livonia III", LMT RK "Eži" no Latvijas, kā arī "Baltrex/Šiauliai" un "PRC/Šiauliai" no Lietuvas. Ceļā uz finālu "Livonia I" ar astoņiem piezemējumiem pieveica "Livonia III", bet ar 6:0 "PRC/Šiauliai". Savukārt "Baltrex/Šiauliai" ar 7:0 uzvarēja "Livonia II" un ar 9:0 LMT RK "Eži".

Fināls aizritēja ļoti spraigi. Turnīra rīkotāji izvirzījās vadībā ar 2:0. Tad vēl bija 3:1 "livoniešu" labā. Visbeidzot pēdējās minūtēs "Baltrex/Šiauliai" vispirms izlīdzināja rezultātu, bet tad panāca arī pārsvaru, kas ļāva viņiem izcīnīt "Ziemas kausu". Finālmača rezultāts 5:3 "Baltrex" labā.

Trešo vietu turnīrā izcīnīja "Livonia II", kas izšķirīgajā mačā ar 4:3 pieveica "PRC/Šiauliai". Savukārt piekto vietu ieguva LMT RK "Eži", ar 4:1 pieveicot "Livonia III".

Turnīra labākie spēlētāji: Martins Ljanzbergs ("Baltrex/Šiauliai"), Reinis Pepa ("Livonia I"), Miķelis Jurēvičs ("Livonia II"), Dominiks Matuzevičs ("PRC/Šiauliai"), Kristaps Sīmanis (LMT RK "Eži"), Gregors Gorohovskis ("Livonia III").

RFC "Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:

– Priecājos, ka mēs turnīram spējām izveidot trīs komandas. Tas liecina, ka ir daudz jauno spēlētgribētāju pirmajā komandā. Finālā pieturējāmies pie spēles plāna – centāmies neitralizēt sāncenšu līderus, daudz spēlēt ar spēka cīņām. Sākumā mums tas izdevās, taču uz spēles beigām komanda sāka samazināt apgriezienus, bet "Baltrex" visu maču aizvadīja vienā līmenī. Tad vēl izšķirīgajā brīdī mums nepaveicās – sistā bumba trāpīja pa Olimpiskā sporta centra jumta konstrukciju, tādējādi dodot sāncenšiem savdabīgu "dāvanu". Pietrūka arī maiņu. Sānu izspēli varējām atsvaidzināt tikai ar vienu maiņu. Savukārt "Baltrex" nodemonstrēja labu fizisko gatavību un pieredzi. Rezultātā nācās sāncenšiem piekāpties. "Ziemas kausa" turnīrs mums bija laba skola. Priecēja puišu noskaņojums un simtprocentīgā atdeve. Turpināsim gatavoties jaunajai sezonai. 11.martā spēlēsim Lietuvā, 18. martā uzņemsim Lietuvas U18 izlasi, tad jau priekšā būs jaunā sezona ar Prezidenta kausa izcīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!