Foto: Zigismunds Zālmanis
Nedēļas nogalē Šauļos sākās Baltijas līgas otrās divīzijas turnīrs regbijā, un pirmajā mačā "Baltic Old Boys" ar Latvijas un Lietuvas veterāniem sastāvā tikās ar Latvijas čempioniem "Garkalne/Livonia".

Lai gan spēlē ar 67:35 uzvarēja daudz jaunākie "livonieši", cīņa izvērtās spraiga un aizraujoša. "Veco zēnu" sastāvā bija vairāki vīri, kuru vecums pārsniedz 50 un 60 gadu robežu, bet "livonieši" mačā laukumā sūtīja gan pirmā, gan otrā sastāva spēlētājus, iespēlējot kombinācijas un domājot par Latvijas čempionāta izšķirošajām cīņām. Gadu starpība gan netraucēja "Old Boys" sīvi spēkoties, pretiniekiem radot problēmas īpaši grupcīņās.

Sākotnēji bija plānots, ka Šauļos varētu spēlēt arī Kaļiņingradas komanda, tomēr Krievijas puses pārstāvjiem radās problēmas un viņi neieradās.

"Spēle bija tīri laba. Uztrauc, ka daži spēlētāji guvuši mikrotraumas, bet tās sadziedēsim šonedēļ. Izmēģinājām jaunus spēlētājus, nospēlējām diezgan droši grupcīņā, lai gan pretiniekiem ļoti spēcīgs sastās šajā elementā. Bija grūta cīņa un bija labs sparings pirms Latvijas čempionāta spēlēm," saka "Garkalne/Livonia" treneris Edmunds Ščavinsks, kurš pats arī devās laukumā šajā spēlē.
Nākamnedēļ "Garkalne/Livonia" tiksies ar Šauļu komandu, un Ščavinsks cer uz maču sapulcināt labākos spēlētājus, lai labāk sagatavotos izšķirošajām cīņām Latvijas čempionātā.

Lai gan komanda zaudēja, "Old Boys" treneris Svajūns Mikalčus pauda gandarījumu par cīņu un slavēja "veco zēnu" dalībniekus. "Lai gan "Garkalne/Livonia" ir laba komanda, spēle no mūsu skatu punkta arī bija laba. Protams, mums bija grūti turēt līdzi fiziski daudz ātrākajiem pretiniekiem, jo mums komandā vīriem ir pāri 40 un 50 gadiem, bet dažiem arī pāri 60 gadiem. Uzbrukumā tomēr guvām 35 punktus, kas parādā, ka "pulveris vēl ir sauss". Mēs pretiniekiem nebijām kā caurstaigājamā setā un radījām grūtības. Mūsu komandas vecākajam spēlētājam Pavlovskim ir 66 gadi. Sanāk, ka viņš spēlēja pret saviem "mazbērniem"."

"Ļoti dzīvīga spēle. Guvām gandarījumu, spēlējot ar tik spēcīgu pretinieku. Patīkami, spējām izrādīt pretiniekiem cienīgu pretestību. Atkārtošu, ka mēs izbaudām katru maču, mums ir patīkami uzspēlēt kopā, tie mums ir kā svētki. Lai gan te dažiem ir vairāk nekā 60 gadu, mēs izturējām abus puslaikus praktiski bez maiņām, lai gan spēle bija fiziski smaga," lepnumu par vīru atdevi laukumā neslēpa "Baltic Old Boys" komandas dalībnieks no Latvijas Pēteris Šņitņikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!