Foto: Zigismunds Zālmanis
"Garkalne/Livonia" regbisti sestdien, 29. jūlijā, Upesciemā otro reizi kluba vēsturē izcīnīja Latvijas kausu, finālā sīvā cīņā ar 17:14 (12:11) uzvarot "Eži/EK Sistēmas".

Visu spēles gaitu ritēja kārtīga cīņa, un fināls izvērtās spriedzes pārpilns. "Livonieši" spēles sākumā ar piezemējumu (Kaspars Briedis) un realizāciju (Dāvis Jaunalksnis) panāca 7:0, bet "Eži" ātri atbildēja ar piezemējumu. Cīņas turpinājumā pēc diviem precīziem sodiem "eži" izvirzījās jau vadībā ar 11:8, liekot krietni panervozēt "livoniešiem". Tikai pirmā puslaika izskaņā kreisajā malā bumbu aiz līnijas spēja aiznest Valērijs Runco, atgūstot "Garkalne/Livonia" vadību mačā – 12:11.

2. puslaikā nervozā cīņā komandas ilgi nespēja gūt punktus un mača liktenis izšķīrās pēdējās minūtēs. "Eži" pēc vēl viena precīza soda sitiena izvirzījās vadībā ar 14:12, bet vēlāk Vītars Blošķis veica teicamu sprintu pa labo malu un tad pēc reida izdarīja piezemējumu jau kreisajā malā. Pēdējās minūtēs "livonieši" palika mazākumā, tomēr izturēja "ežu" "dūrienus" un izcīnīja kausu.

Interesanti, ka Blošķa dalība spēlē nebija plānota, jo "livonieši" līdz sezonas beigām – līdzīgi kā pērn – plāno spēlēt tikai ar saviem spēkiem bez leģionāru palīdzības. Tomēr dažas dienas pirms spēles "Garkalne/Livonia" sastāvā radās robi, līdz ar to no šīs idejas nācās atteikties un lūgt Blošķa palīdzību mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!