Foto: Zigismunds Zālmanis
"Garkalne/Livonia" otro gadu pēc kārtas un trešo reizi vēsturē sestdien Upesciemā virs galvas cēla Latvijas kausu – vienu no pašmāju sacensību galvenajām trofejām.

Notikumi Latvijas regbijā šosezon iegrozījušies tā, ka Latvijas kausa finālspēle bija pirmā sezonas spēle. Pirms nedēļas nenotika abas Latvijas kausa pusfināla spēles, tādējādi gan "livonieši", gan viņu pretinieki "Eži/EK Sistēmas" bez spēļu prakses iznāca laukumā uz izšķirošo Latvijas kausa spēli.

Latvijas kausa finālu ar realizētu sitienu jau pirmajā uzbrukumā sāka "eži", bet Kristaps Bērziņš ar diviem piezemējumiem un sekojošiem realizācijas sitieniem ātri vien panāca 14:3. Līdz puslaika beigām "Livonia/Garkalne" vēl divi piezemējumi un precīzi realizācijas sitieni, bet "eži" pretī varēja likt tikai precīzu sitienu – 28:6 droša vadība pēc 40 minūtēm.

2. puslaikā situācija laukumā nemainījās. "Ežiem" gan izdevās viens piezemējums pēc "livoniešu" kļūdas aizsardzībā, bet tas gan īpaši neapdraudēja uzvaru. Lai gan tiesneši "Garkalne/Livonia" vienu piezemējumu atcēla, arī tas netraucēja "livoniešiem" droši svinēt uzvaru mačā ar 33:18.

Pērn "Garkalne/Livonia" finālā arī tikās ar "ežiem", uzvaru gūstot daudz spraigākā un nervozākā cīņā – 17:14.

"Livonia/Garkalne" galvenais treneris Edmunds Ščavinsks spēles gaitā īpaši nenervozēja par savējo spējām pat pēc "ežu" veiksmīgā sākuma, jo bijis pārliecināts, ka "livonieši" gan taktiski, gan fiziski šobrīd ir labāki. "Mierīgi un bez liekas nervozēšanas aizvadījām spēli. Reāli mierīgi vēroju un zināju iznākumu, jo mani puiši fiziski ir ļoti labā kondīcijā, tehniski un taktiski labāki. Jā, tehniskie elementi ir tā lieta, kur mums vēl ir daudz kļūdu. Pie tiem vēl ir jāstrādā, jāstrādā un jāstrādā – kā notvert bumbu, kā to noturēt rokās, kā precīzāk piespēlēt. Varēja redzēt, ka puiši "rāvās" uz šo spēli, bija atbilstošs noskaņojums. Mums ir ļoti daudz spēlētāju, varējām veikt maiņas un nebaidījāmies iesaistīt citus, jo vairāki spēlētāji ir labā līmenī, kas ļauj nepazaudēt to spēles ritmu un spēles taktisko zīmējumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!