Īrijas regbija izlase svētdien sasniedza Anglijā un Velsā notiekošās Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālu.

D apakšgrupas trešās kārtas mačā Īrija ar 16:9 (10:6) pārspēja Itāliju.

Tikmēr Itālijas zaudējums ļāvis Pasaules kausa ceturtdaļfinālu sasniegt arī Francijai.

D apakšgrupas kopvērtējumā ar trīs mačos izcīnītiem 14 punktiem līderes ir Īrija un Francija. Abas komandas šonedēļ aizvadīs savstarpējo maču par uzvaru grupā. Savukārt trešā ar pieciem punktiem ir Itālija, kurai ar vienu punktu seko Kanāda, bet Rumānija divos mačos pie punktiem nav tikusi.

Savukārt vēl vienā svētdienas mačā Argentīna ar 45:16 (20:13) pieveica Tongas valstsvienību, uzlabojot savas izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu.

C apakšgrupas līdere ar 14 punktiem trīs mačos ir Jaunzēlande, kas jau iepriekš bija nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā, bet četrus punktus no tās atpaliek Argentīna. Seši punkti ir Tongai, bet četri - Gruzijai, kamēr bez punktiem cīnās Namībija.

Iepriekš ceturtdaļfinālam kvalificēties izdevās arī Austrālijai un Velsai. Tikmēr negaidīti ceturtdaļfinālu sasniegt nespēja mājiniece Anglija.

Aizvadot viena apļa turnīru, Anglijā un Velsā notiekošo sacensību ceturtdaļfinālam kvalificēsies četru grupu pirmo divu vietu īpašnieces.

Līdz šim Pasaules kausa izcīņā, kas kopš 1987.gada norisinās reizi četros gados, pa divām reizēm uzvarējušas Austrālijas, DĀR un Jaunzēlandes izlases.

Iepriekšējā Pasaules kausā 2011.gadā savās mājās triumfēja Jaunzēlande, kas finālā ar 8:7 pārspēja Francijas izlasi. Tas bija 1987.gada fināla atkārtojums, kad Jaunzēlande izcīnīja uzvaru ar 29:9, iegūstot savu pirmo Pasaules kausu.

Pasaules kausa finālturnīrs regbijā tiek uzskatīts par trešajām nozīmīgākajām sporta sacensībām pasaulē aiz Vasaras olimpiskajām spēlēm un Pasaules kausa finālturnīru futbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!