Foto: AFP/Scanpix
Itālijas regbija izlase sestdien Pasaules kausa izcīņas D grupā Līdsā ar 23:18 (13:10) pārspēja Kanādu, saglabājot teorētiskas cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt Mauro Bergamasko kļuva par otro spēlētāju pēc leģendārā samoāņu "kaulu ieregulētāja" Braiena Limas, kurš piedalījies piecos finālturnīros.

Kanādieši patīkami pārsteidza pēc graujošās sakāves pirmajā spēlē pret Īriju, viņi pārliecinoši neitralizēja itāļu aktivitātes, izmantoja pretinieku kļūdas un pat ieguva 10 punktu pārsvaru: 14. minūtē desmitais numurs Neitens Hirajama trāpīja soda sitienu, bet jau pēc minūtes dienvidafrikāņu izcelsmes malējais aizsargs Daniels fan der Merve noslēdza lielisku ātru uzbrukumu (0:10). Itālija atbildēja jau nākamajā uzbrukumā ar Mikeles Rico piezemējumu (7:10). 23. minūtē Itālijas desmitais numurs Tomazo Alans izlīdzināja rezultātu (10:10). Puslaika beigās Karlo Kanna gandrīz guva piezemējumu, tomēr kanādiešu aizsargs paspēja viņu izgrūst ārpus laukuma. Itāļiem nācās samierināties ar Alana soda sitienu (13:10).

Otrais puslaiks sākās ar kanādiešu uzgāztu aukstu dušu - 44. minūtē fulbeks Mets Evanss lieliskā stilā noskrēja pretiniekus (13:15), bet jau pēc minūtes Itālija varēja atviegloti nopūsties, jo netika ieskaitīts Fila Makenzija piezemējums, tiesnesim iepriekšējo piespēli uzskatot par padotu uz priekšu. Itālija atguva vadību 57. minūtē ar naturalizētā argentīnieša Gonsalo Garsijas piezemējumu (20:15). 71. minūtē Hirajama saasināja intrigu (20:18), bet pēdējās minūtes aizritēja ar Itālijas pārsvaru, 80. minūtē Alanam ar soda sitienu gūstot pēdējos punktus spēlē (23:18).

Jāpiebilst, ka spēles 56. minūte iegāja regbija vēsturē - uz maiņu uznākušais 36 gadus vecais flankers Mauro Bergamasko kļuva par otro spēlētāju pēc Samoa centra Braiena Limas, kurš piedalījies piecos Pasaules kausa finālturnīros. Lima, kurš savulaik izpelnījās pasaules slavu ar saviem satriecošiem spēka paņēmieniem, piedalījās no 1991. līdz 2007. gada finālturnīriem.

Pēc šīs spēles D grupā Francijai ir 9 punkti (divās spēlēs), Īrijai - 5, Itālijai - 4 (divās spēlēs), Kanādai - 1 (divās spēlēs), Rumānijai punktu nav. Jāņem vērā, ka grupās ir svarīga ne tikai pirmā un otrā vieta, kas dod ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu, bet arī trešā vieta, kas nodrošina automātisku kvalifikāciju nākamajam finālturnīram. Tuvākajās spēlēs 27. septembrī Īrija spēlēs ar Rumāniju, bet 1. oktobrī Francija mērosies spēkiem ar Kanādu.

Šovakar B grupā divkārtējā pasaules čempione DĀR Birmingemā centīsies reabilitēties pret Samoa, bet vēlu vakarā notiks pirmā milžu cīņa A "nāves grupā", Anglijai Tvikenemā uzņemot Velsu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!