Foto: Zigismunds Zālmanis
Sestdien, 8. oktobrī, pulksten 12.00 Upesciema stadionā sāksies Latvijas regbija čempionāta Virslīgas izšķirīgā spēle par bronzas medaļām starp "LMT/Eži" un "Ovāls/Jūrmala" komandām. Savukārt turpat, pulksten 16.00, startēs Virslīgas sezonas spēle par zeltu starp "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" vienībām.

Piedāvājam visu četru komandu galveno treneru pirmsspēles komentārus par sezonas izšķirīgajām cīņām, kuras būs vērojamas arī Sportacentrs.com televīzijas tiešraidē.

"Miesnieki/Ķekava" galvenais treneris Uldis Bautris:
"Miesnieki" nav spēlējuši Latvijas čempionātā kopš 28. augusta. Pa šo laiku komandā ir notikušas vairākas izmaiņas. Viens no mūsu līderiem Toms Asejevs devies spēlēt uz Angliju. Savukārt cits pamatsastāva spēlētājs Maksims Batrakovs vēl līdz galam nav izārstējis kājas traumu. Toties Emīls Cēburs nevarēs mums palīdzēt privātu problēmu dēļ. Iznāk, ka būsim vājinātā sastāvā. Īpašas problēmas mums ir ar trešo līniju. Spēlēs pret lietuviešiem mums tieši pietrūka eksperimenta iespējas Batrakova un Cēbura prombūtnes dēļ. Toties mums tagad ir lielāka spēļu pieredze, un vēl četri spēlētāji varētu stiprināt "Miesnieku" rindas. Skatījos "Garkalne/Livonia" pēdējo maču Virslīgas čempionātā pret "LMT/Eži" vienību. "Livonieši" izglābās, pateicoties ļoti labai aizsargu līnijas darbībai. Jāskatās, kā būs finālā – tie, kuri vairāk gribēs, tie arī uzvarēs!

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Toms Zibolis:
Noskaņojums komandai ir ļoti labs. Pēdējos treniņos ļoti daudz darba ieguldījām komandas spēlē. Jāuzsver, ka nodarbības pulcēja lielu skaitu mūsu regbistu. Tagad gaidām finālu un ceram nopietni nocīnīties. Diemžēl mums pietrūks vairāku atslēgas spēlētāju. Savainojumi liegs palīdzēt Aināram Bērziņam un Mārtiņam Rundānam. Toties ir vairāki jaunie regbisti, kuri var viņus aizstāt, tiesa, nedaudz citādākā ampluā. Jebkurā gadījumā spēlēsim "uz visu banku"! Domāju, ka Latvijas regbija līdzjutējus gaida patiesi šī sporta veida svētki, bet Latvijas izlases galvenais treneris gūs vajadzīgos iespaidus pirms valstsvienības startiem Eiropas čempionātā.

"LMT/Eži" treneris Juris Straume:
Protams, centīsimies uzvarēt. Gribējām pacīnīties par pirmo vietu, taču tagad nāksies cīnīties par trešo. Mūsu mērķis izšķirīgajā spēlē par bronzas medaļām ir viens – uzvara! Centīsimies sapulcēt optimālo sastāvu, lai šo mērķi sasniegtu. Viens būtisks zaudējums mums gan ir jau pirms bronzas mača. Mareks Dravnieks iepriekšējā spēlē pret "Garkalne/Livonia" salauza roku, taču to pamanīja tikai mājās vakariņojot... Neko darīt, nāksies iztikt bez viena no mūsu līderiem.

"Ovāls/Jūrmala" galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs:
Pamazām briestam mazajam jeb bronzas finālam. Galvenās problēmas mums ir ar spēka cīņu. Pret "Ežiem" sezonas pēdējā spēlē būs ļoti grūti, jo sāncenši šobrīd ir uz viļņa. To apliecināja viņu spēles pret "Miesnieki/Ķekava" un "Garkalne/Livonia" komandām. Grūti prognozēt, kādā gultnē ievirzīsies bronzas medaļu mačs. Godīgi sakot, labāk būtu, ja finālā būtu divas spēles, kā tas ir Krievijā.

Godalgoto vietu ieguvēji Latvijas čempionātos kopš 1992. gada

Gads Čempioni Otrā vieta Trešā vieta

1992 (8) RAF Rīga Rīgas Miesnieks Jugla

1993 (8) RAF Rīga Rīgas Miesnieks Latgale

1994 (7) RAF Rīga Latgale Rīgas Miesnieks

1995 (6) RAF Rīga Rīgas Miesnieks Latgale

1996 (7) Latgale Rīgas Miesnieks Universitātes sports

1997 (7) Rīgas Miesnieks Ādažu Čipsi Jelgavas Aļņi

1998 (7) p-KvadraPak/M Ādažu Čipsi Jelgavas Aļņi

1999 (7) KvadraPak/M Ādažu Čipsi Universitātes sports

2000 (7) KvadraPak/M Ādažu Čipsi Jelgavas Alņi

2001 (6) Rīgas Miesnieks Ādažu Čipsi Remus

2002 (5) Stats Ādažu Čipsi Remus

2003 (5) ĀdažuČipsi Stats Eži/Husqvarna

2004 (4) Ādažu Čipsi Stats Eži/Husqvarna

2005 (5) p-Stats SK Ovāls LMT/Eži

2006 (5) Stats SK Ovāls LMT/Eži

2007 (5) Ādažu Čipsi Stats/Ķekava LMT/Eži

2008 (5) Eži/EK Sistēmas Stats/ASK Ādažu Čipsi

2009 (4) SK Ovāls Eži/EKSistēmas LMT/Eži

2010 (10) LMT/Eži STATS/Ķekava SK Ovāls

2011 (7) f-Kalve LMT/Eži Miesnieki/Ķekava

2012 (8) LDE Miesnieki Kalve LMT/Eži

2013 (8) Garkalne/Livonia Kalve Miesnieki

2014 (6) f-Garkalne/Livonia RK Ovāls LMT/Eži

2015 (6) f-Miesnieki/Ķekava Garkalne/Livonia LMT/Eži

(Iekavās – komandu skaits čempionātā; p – papildspēlē par zelta medaļām; f- čempionāta finālspēlē)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!