Foto: LETA
Latvijas izlase regbijā-7 piedzīvoja zaudējumus visās piecās Horvātijā notiekošā Eiropas čempionāta (EČ) pēc spēka otrās jeb "Trophy" divīzijas pirmā sabraukuma spēlēs un sestdien palika pēdējā 12 komandu konkurencē.

Latvijas valstsvienība šajā turnīrā gan piedalījās atjauninātā sastāvā. Jau piektdien tā visās trijās apakšgrupas spēlēs piedzīvoja zaudējumus - 5:17 pret Luksemburgu, 7:28 pret Ukrainu un 0:31 pret Dāniju.

Tā kā Latvija palika pēdējā savā grupā, tai bija jācīnās par 9.-12.vietu turnīrā. Pusfinālā ar 14:21 gan nācās piekāpties Bulgārijai, bet pēc tam cīņā par 11.pozīciju izlase ar 12:21 atzina arī Ungārijas pārākumu.

Tādējādi Latvijas valstsvienība šīs sacensības noslēdza pēdējā vietā starp 12 komandām.

Mēneša izskaņā Lietuvā norisināsies vēl viens sabraukums, pēc kura divas vājākās izlases izkritīs no "Trophy" divīzijas.

Latvijas izlases galvenais treneris Dens Skārbro no Anglijas šim turnīram bija izvēlējies gados jaunu sastāvu, vairāk domādams par nākotni.

Šīs valstsvienībai bija pirmās spēles Skārbro vadībā, bet par viņa iecelšanu amatā tika ziņots aprīļa vidū. Pašlaik 40 gadus vecais Skārbro savulaik spēlējis Anglijas izlasē, bet spēlētāja karjeru noslēdza 2013. gadā. Profesionālajā regbijā viņš pārstāvējis tādus klubus kā Līdsas "Tykes", Londonas "Saracens" un Parīzes "Racing Metro".

Skārbro bija tuvu tam, lai iekļūtu Anglijas izlasē startam 2003.gada Pasaules kausa izcīņā. Tāpat viņš valsts krāsas pārstāvējis arī regbijā-7.

Iepriekšējos divus gadus Latvijas izlasi regbijā-7 vadīja Sergejs Lisko, kurš kopš 2012.gada ir arī Latvijas klasiskā regbija izlases galvenais treneris. Savukārt šogad tika nolemts veikt izmaiņas izlases vadībā.

Šobrīd panākta vienošanās, ka Skārbro vadīs Latvijas regbija-7 izlasi ne tikai divos Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas turnīros jūnijā, bet aizvadīs arī seminārus treneriem.

Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijā notiek cīņa par 13.-24.vietu Vecajā kontinentā. Sacensības notiks divos posmos, no kuriem otrais jūnija beigās risināsies Lietuvā.

Šajā divīzijā spēlē Latvijas, Beļģijas, Rumānijas, Luksemburgas, Ukrainas, Lietuvas, Horvātijas, Izraēlas, Kipras, Dānijas, Ungārijas un Bulgārijas izlases.

Pērn Latvijas regbisti šajā divīzijā palika desmitie 12 komandu konkurencē. "Trophy" divīzijā, kas agrāk saucās A divīzija, Latvija spēlējusi kopš 2014. gada. Tikmēr Eiropas 12 labākās komandas sacenšas "Grand Prix" divīzijā.

Latvijas regbija-7 izlases sastāvs pirmajam Eiropas čempionāta "Trophy" divīzijas posmam:

Ainārs Bērziņš, Gatis Purviņš, Dāvids Bērtiņš, Niks Voitečko, Vigo Valdavs, Ivo Kapiņš, Valērijs Runco, Dāvis Jaunalksnis, Markuss Krallišs, Ričards Iesalnieks, Roberts Džo Davidsons un Miķelis Jurēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!