Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 regbija izlase trešdien izcīnīja pirmo uzvaru divu gadu laikā un cīnīsies par piekto vietu Čehijā notiekošajā Eiropas čempionātā (EČ).

Pusfinālā par 5.-8.vietu turnīrā Latvija trešdien ar 24:15 (7:7) pārspēja sastādīto komandu, kas turnīrā aizstāj Kipru. Sastādītā komanda izveidota no dažādu valstu spēlētājiem, kurā tika aicināti arī latvieši, taču Latvija no šāda piedāvājuma atteikusies.

Līdz ar to Latvija izcīnīja pirmo uzvaru Eiropas čempionātā pēdējo divu gadu laikā, kopš turnīrs risinās pēc līdzšinējās sistēmas. Kopumā Latvijas junioru izlasei šī bija pirmā uzvara astoņās spēlēs trīs Eiropas čempionātos, kopš tie notiek pēc līdzšinējās sistēmas.

Piezemējumus Latvijas izlases rindās veica Valts Ripa, Dāvis Gauja, Dairis Baranovs un Toms Preija, bet realizācijas sita Juris Iesalnieks.

"Uzvara nenāca viegli, taču nebija gaidītās agresīvās spēles. Mūsu komanda īpaši labi aizvadīja otro puslaiku - bija iespējas organizēt spēli un būvēt plānus nākamajam mačam," atzīmēja komandas galvenais treneris Kristaps Staņa. "Par vērtīgāko spēlētāju es nosauktu Ripu, kurš izdarīja mums pirmo piezemējumu. Tas bija lielisks sniegums un atzīstama spēle, ņemot vērā šī jaunā spēlētāja salīdzinoši mazo pieredzi. Kopumā spēle bija sarežģīta, jo grupcīņa noritēja bez stumšanas. Mēs tai bijām gatavojušies, taču turnīra direktors atzina, ka pretiniekiem nav sagatavotu pirmās līnijas spēlētāju, tāpēc iztika bez stumšanas, un mēs tur neko iebilst nevarējām."

Līdz ar to turpinājumā Latviju sestdien gaida cīņa par piekto vietu.
Jau vēstīts, ka iepriekš ceturtdaļfināla spēlē Latvija ar rezultātu 12:32 (7:19) piekāpās Luksemburgai.

Iepriekšējo reizi Latvijas U-20 izlase bija uzvarējusi 2011.gadā Ziemeļu grupas spēlē pār Somiju ar 46:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!