Foto: LETA
Latvijas U-20 regbija izlase sestdien izcīnīja sesto vietu Čehijā notiekošajā Eiropas čempionātā.

Cīņā par piekto vietu Latvija ar 3:50 (3:26) kapitulēja Moldovas vienaudžu priekšā.

Vienīgos punktus Latvijas labā guva Juris Iesalnieks.

Līdz šim Eiropas čempionātā Latvijas junioru izlase vēl nekad nebija izcīnījusi tik augstu vietu.

Izcīnīto piekto pozīciju var vērtēt kā aptuveni 20.vietu Eiropas junioru rangā kopumā.

"Puiši cīnījās kā zvēri, un nevienam es neko pārmest nevaru. Katrs spēlētājs darīja, ko varēja - cik katram bija pieredzes šādās spēlēs, ko ar Latvijas mačiem nevar salīdzināt," pēc spēles sacīja Latvijas komandas galvenais treneris Kristaps Staņa. "Mačā pret moldāviem bija negadījumi, kad pretinieki caur centru pārrāva līniju, lai izdarītu piezemējumus. Kopumā turnīrs bija ļoti vērtīgs puišiem, kuri vēl līdz šim tāda līmeņa spēlēs nebija piedalījušies."

"Kopumā turnīru vērtēju pozitīvi. Esam augstākā vietā nekā agrāk. Par junioru čempionāta nākotni skaidrība būs novembrī vai decembrī. Tagad ir jauns turnīra vadītājs, un jāgaida viņa vērtējums. Komandu menedžeru sanāksmē tika arī paskaidrots, kādēļ šogad turnīrā nespēlēja Kipra - viņi nākamgad būs. Šogad viņiem ir daudz tādu spēlētāju ar ārzemju izcelsmi, kas vēl nebija nodzīvojuši valstī nepieciešamo laiku, lai varētu pretendēt uz spēlēšanu izlasē, bet daudzi vietējie dienē armijā, bet no tās netika saņemts atbrīvojums," atklāja treneris.

Jau vēstīts, ka iepriekš pusfinālā par 5.-8.vietu Latvija trešdien ar 24:15 (7:7) pārspēja sastādīto komandu, kas turnīrā aizstāj Kipru. Tādejādi komanda izcīnīja pirmo uzvaru Eiropas čempionātā pēdējo divu gadu laikā, kopš turnīrs risinās pēc līdzšinējās sistēmas.

Iepriekš ceturtdaļfināla spēlē Latvija ar rezultātu 12:32 (7:19) piekāpās Luksemburgai.

Iepriekšējo reizi Latvijas U-20 izlase bija uzvarējusi 2011.gadā Ziemeļu grupas spēlē pār Somiju ar 46:0.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!