Foto: Publicitātes foto
Regbija klubs "Mītava" atgriezies mājās no sacensībām Zeļenogradā (Krievija), kur trīsdesmit sešu komandu konkurencē jelgavnieki palika devītie. Kopvērtējumā jaunieši uzvarēja četrās spēlēs un piedzīvoja divus zaudējumus.

Kā atzina treneri, tad šīs sacensības bija vienas no grūtākajām visa kluba vēsturē. Turklāt problēmas sākās jau tepat Latvijā.

"Dažas dienas pirms izbraukšanas zaudējām divus pamatsastāva spēlētājus, kuri nevarēja doties veselības problēmu dēļ," stāsta Roberts Bondarenko. "Kopumā vērtējot, tas bija liels zaudējums, bet, apspriežoties konstatējām, ka varēsim pilnvērtīgi nocīnīties arī bez viņiem. Nākamais pārbaudījums bija uz Latvijas – Krievijas robežas, kad robežsardze konstatēja, ka vienam no kluba līderiem ir neprecizitātes vīzas noformēšanā, un viņu ielaist kaimiņvalstī nebūs iespējams. Palikām vēl mazākā sastāvā, bet vairs nebija kur atkāpties. Maršruta laiku iekavējām par četrām stundām un viesnīcā ieradāmies vēlu vakarā. No rīta devāmies laukumā, bērniem bija manāms nogurums pēc veiktajiem kilometriem. Pirmajā spēlē ar rezultātu 35:5 tika uzveikta komanda "GROM". Jaunieši sāka pamazām saprast, ka spēles ir spēlējamas, un mēs varam uzvarēt. Otrajā spēlē bija daudz stiprāki pretinieki "Dolgoprudnije sokoli" no Maskavas apgabala. Ļoti sīvā cīņā guvām uzvaru ar rezultātu 25:15."

"Pirmā vieta grupā ierindoja mūsu klubu sacensību TOP12 grupā, kur jau notika cīņas par augstākām vietām," turpina Roberts. "Pēc izlozes RK "Mītava" iekļuva vienā grupā ar Penzas 8. BJSS un Kaļiņingradas apgabala pirmo komandu. Spēlē pret Penzu cietām zaudējumu 0:45. Šeit es vēlētos piebilst, ka Penza kļuva par turnīra uzvarētājiem. Otrajā spēlē bijām manāmi nokusuši, satriekti pēc zaudētās spēles, turklāt vēl viens no kluba spēlētājām saņēma saules dūrienu, un atkal mēs palikām par vienu spēlētāju mazāk. Cīņu par pirmo līdz astoto vietu turnīrā iesākām ar vienu rezervistu. Spēles gaitā vēl viens spēlētājs guva potītes traumu, un nu mēs palikām vien astoņi spēlētāji. Ļoti līdzīgā spēlē zaudējām Kaļiņingradas apgabala pirmajai komandai ar rezultātu 5:15."

"Savukārt otrajā dienā mums uzspīdēja laime – visi traumētie spēlētāji bija veseli, un vēlējās cīnīties. Pusfinālā par devīto līdz 12. vietu uzveicām komandu no Ļipeckas ar rezultātu 20:10. Savukārt izšķirīgajā mačā par devīto vietu smagā spēlē uzvarējām komandu no Habarovskas "Dinamo" ar rezultātu 15:5," nobeidz RK "Mītava" jauniešu treneris Roberts Bondarenko.

Kluba direktors Dmitrijs Bondarenko:
– Šāda veida turnīrs komandai no Jelgavas pilsētas bija pirmo reizi, un treneri uzskata, ka devītā vieta ir labs sasniegums. Esmu priecīgs, ka ieņēmām devīto vietu, bet, kā zināms, apetīte aug ēšanas laikā. Jau pēc turnīra prātojām, ka varējām izcīnīt augstākas godalgas, ja neiekļūtu vienā grupā ar turnīra favorīti – Penzu. Šis turnīrs deva mūsu kluba spēlētājiem pārliecību pār sevi, parādīja jaunus regbija horizontus.

Kā jau bija minēts, par turnīra uzvarētāju kļuva Penza, kura finālā apspēlēja Ulda Saulītes pārstāvēto "Jeņisej-SТМ 2" ar rezultātu 25:5. Par bronzas medaļas ieguvējiem kļuva mājinieki no Zeļenogradas, kuri papildlaikā ar rezultātu 10:5 uzveica "Slava".

Pēdējā diena Krievijā tika pavadīta ekskursijā pa Maskavu. Jaunie regbisti apskatīja sarkano laukumu, kremli, mauzoleju. Daži no viņiem pirmo reizi brauca ar metro. Šāda veida turnīrs lieliski saliedēs komandu un atstās bērnu atmiņās daudz pozitīvas emocijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!