Foto: Reuters/Scanpix
Namībijas regbija izlase izcīnījusi tiesības piedalīties 2015. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā Anglijā.

Namībieši bija spēcīgākie Āfrikas kausa izcīņas 1A divīzijas turnīrā Madagaskarā, kurā vēl piedalījās Zimbabve, Kenija un mājinieki. Cīņa par uzvaru sacensībās bija spraiga - viss izšķīrās pēdējā spēlē. Līdz pat pēdējai kārtai lielas cerības finišēt tabulas galvgalī bija Kenijai, kas saglabātu pirmo vietu pat zaudējot Zimbabvei, ja vien izcīnītu bonusa punktu (izdarītu vismaz četrus piezemējumus vai zaudētu ar rezultāta starpību ne lielāku par septiņiem punktiem). Kenijiešiem tomēr neizdevās panākto vēlamo - sāncenši bija pārāki 28:10, līdz ar to punktus uz "i" salika Namībijas uz Madagaskaras izlašu spēlē.

Namībiešiem bija nepieciešama uzvara ar vismaz "+53", lai izcīnītu pirmo vietu turnīrā, un viņiem ne tikai izdevās gūt nepieciešamo pārsvaru, bet pat krietni pārpildīt uzdevumu - 89:10, un Namībija piedalīsies Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā jau piekto reizi pēc kārtas. Namībija, Zimbabve un Kenija finišēja ar desmit izcīnītajiem punktiem, tāpēc galīgo vietu sadalījumu izšķīra iegūto un zaudēto punktu starpība - attiecīgi ""+76", "+49" un "+23".

Pārējie rezultāti. Kenija-Namībija 29:22, Madagaskara-Zimbabve 22:57, Namībija-Zimbabve 24:20, Kenija-Madagaskara 34:0

Tagad ir zināmas jau 19 no 20  Pasaules kausa izcīņas regbijā finālturnīra dalībniecēm. A grupā spēlēs Austrālija, Anglija, Velsa, Fidži un kvalifikācijas sacensību labākā komanda; B grupā - Dienvidāfrika, Samoa, Skotija, Japāna, ASV; C grupā - Jaunzēlande, Argentīna, Tonga, Gruzija, Namībija; D grupā - Francija, Īrija, Itālija, Kanāda, Rumānija.

Par pēdējo vakanto vietu finālturnīrā A apakšgrupā "play-off" variantā turpina cīnīties četras komandas. Eiropas/Āfrikas zonas finālā tiksies Krievija un Zimbabve, savukārt Amerikas/Āzijas - Urugvaja un Honkonga. Abu pāru uzvarētāju duelī tad arī tiks noskaidrots, kas kļūs par finālturnīra 20. dalībnieci.  

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!