Foto: Zigismunds Zālmanis
Šajā nedēļas nogalē pirmo reizi Latvijas regbija vēsturē tiks aizvadīta regbija spēle Jūrmalas pilsētas stadionā, informē regbija klubs "Jūrmala".

Jūrmalas stadionā, kurā līdz šim risinājās futbola spēles, 16. septembrī notiks Latvijas regbija XV čempionāta otrā apļa labāko četrinieka spēle starp "Jūrmalas" un "LMT-Eži" vienībām. Spēles sākums pulksten 15:00.

Lai gan tālajā 1979. gadā Jūrmalas pilsētā ir aizvadīta regbija spēle, tā ir notikusi PSRS čempionāta ietvaros un ar citu pilsētu komandu dalību.

Regbija klubs "Jūrmala" savu darbību uzsāka 2010. gadā. No 2013. gada regbija sekcijas darbojas Jūrmalas sporta centrā un tagad Jūrmalas Sporta skola. Pirmo reizi ar vīriešu komandām klubs startēja 2013. gadā, kad piedalījās Latvijas čempionātā regbijā 7, bet regbijā 15 pirmo reizi startēja 2015. gadā apvienotā komandā ar LLU.

Līdz šim Jūrmalas pilsētā ir aizvadīti dažādi starptautiski pludmales regbija turnīri, regbija 7 sacensības un jaunatnes spēles, bet pirmo reizi pilsētas centrālajā stadionā tiks aizvadīta regbija 15 spēle.

Pēc Latvijas čempionāta virslīgas regulārās sezonas komandas dalās divos četriniekos, kur savā starpā izspēlēs apļa turnīru, līdzi ņemot punktus, kas iegūti četrinieka savstarpējās spēlēs (šobrīd abas komandas tabulā ieņem trešo un ceturto vietu, augstāku ailīti ieņemot "ežiem"). Jūrmalniekiem, lai saglabātu cerības uz bronzas medaļām, mačā ir jāgūst peč iespējas pārliecinošāka uzvara, bet "ežiem" panākums nodrošinās bronzas godalgas sezonas kopvērtējumā.

Tikmēr uz Latvijas čempionāta zeltu atlikuši divi pretendenti - pašreizējie čempioni "Garkalne/Livonia" un "Stats/Miesnieki". Šo klubu savstarpējā, "zelta" spēle plānota 7. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!