Foto: Zigismunds Zālmanis
Pagājušās nedēļas nogalē Jūrmalā pirmoreiz tika aizvadīta Latvijas regbija čempionāta virslīgas spēle starp RK "Jūrmala" un "LMT/Eži" komandām. Lai arī šoreiz pārāki bija viesi ar 34:25, gandrīz 500 skatītāju piesaistīja lieliskā spēles organizācija un atraisītā atmosfēra.

Spēles pārtraukumā izmantojām iespēju aprunāties ar atbildīgiem Jūrmalas sporta cilvēkiem par iespējamu tālāko ovālās bumbas attīstību šajā pilsētā.

"Manuprāt, regbijs ir ļoti labs sporta veids," pastāstīja Jūrmalas domes deputāte, Jaunatnes un sporta komisijas vadītāja Irēna Kausiniece. "Es domāju, ka regbistus varētu apskaust daudzu citu sporta veidu pārstāvji, kuriem nav tāda pašaizliedzīga cilvēka kā Māra Šmita un viņa domubiedra Kristiana Avotiņa. Māris prot lieliski izstāstīt par regbija niansēm un noteikumiem tā, ka pat nezinātājam daudz kas kļūst saprotams," turpināja Kausiniece.

"Lai labi spēlētu ovālo bumbu, nepieciešama veiklība un spēks. Turklāt tā ir kombinācijām bagāta spēle, tāpēc vajadzīgs arī prāts," secināja Jūrmalas domes deputāte. "Man pašai mīļākais sporta veids gan ir handbols, taču pēdējā laikā sācis ieinteresēt ar regbijs. Jāsaka, ka ovālā bumba mūsu pilsētā jau ir diezgan tālu tikusi. Tagad jādomā, kā regbistus nodrošināt ar modernāku sporta bāzi," nobeidza Irēna Kausiniece.

"Regbijam cilvēkus galvenokārt piesaista vīrišķīgums," teica Jūrmalas Sporta servisa direktora vietniece Karīna Palkova. "Tam ir lielas perspektīvas, jo pēdējos gados ar to aizraujas arī meitenes. Jūrmalā īpaši populārs verētu būt pludmales regbijs, jo liedaga smalkās smiltis ir mūsu nacionālā bagātība!" uzsvēra Palkova.

"Jūrmalniekiem regbijs ir pazīstams nu jau gadus septiņus, astoņus," atklāja Jūrmalas Sporta skolas direktors Sandis Putniņš. "Drīz varēsim svinēt pirmos desmit gadus. Tā ir ļoti interesanta spēle. Lai arī man sava mīļākā sporta veida nav, ar interesi skatos visus veidus, kādi vien pieejami mūsu pilsētā. Regbijam nepieciešama laba fiziskā sagatavotība. Ja to izvēlētos mani bērni, būtu tikai priecīgs. Galvenais, lai būtu iespēja veikt fiziskās aktivitātes."

2017. gada 16. septembris kļuva par vēsturisku dienu pilsētas regbijam, jo pirmo reizi kūrorta centrālajā stadionā tika aizvadīta regbija spēle. Īpašu paldies RK Jūrmala vadība saka visiem atbalstītājiem, kuri palīdzēja šī pasākuma norisē un kluba audzēkņiem, kuri ar savu darbu saulaino sestdienu padarīja par īstiem regbija svētkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!