Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Pēc tam, kad regbija organizācija "World Rugby" piešķīra diskvalifikācijas Spānijai, Rumānijai un Beļģijai, Pasaules kausā regbijā ir iekļuvusi Krievijas valstsvienība.

Rumānija, Beļģija un Spānija bija galvenās favorītes Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā, no kura uzvarētāja iekļūtu finālsacensībās kā Eiropas pirmā komanda, taču šīm izlasēm tika atņemti punkti, jo kvalifikācijas cīņās tās laukumā laidušas mačam nepieteiktus spēlētājus.

Spānijai kvalifikācijas sacensībās tika atņemti 40 punkti, kamēr Beļģija un Rumānija zaudēja katra 30 punktus.

Visas trīs valstis saņēmušas naudas sodus no 60 000 līdz 148 000 eiro.

Tādējādi Pasaules kausa finālturnīrā Krievija A grupā spēlēs kopā ar Īriju, Skotiju un mājinieci Japānu.

Tikmēr uz trešo uzvaru pēc kārtas pretendējošā Jaunzēlande B grupā tiksies ar spēcīgo Dienvidāfriku un Itāliju, bet tā sauktajā "nāves grupā" jeb C apakšgrupā spēkiem mērosies favorītes Anglija, Francija un Argentīna, kā arī ASV un Tonga.

Savukārt divkārtējā pasaules čempione un 2015.gada PK fināliste Austrālija D grupā sacentīsies ar Velsu, Gruziju, Fidži un Urugvaju.

Katras grupas divas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Divas patlaban stiprākās pasaules komandas Jaunzēlande un Anglija, uzvarot savās grupās un savos ceturtdaļfinālos, varētu tikties pusfinālā.

Pēc reģionālo kvalifikācijas turnīru noslēguma A grupu papildinās Eiropas/Okeānijas papildspēļu uzvarētāja, bet B apakšgrupu - Āfrikas pirmā komanda un Āzijas/Okeānijas papildspēļu labākā vienība.

Devītais Pasaules kausa finālturnīrs regbijā risināsies no 2019.gada 20.septembrim līdz 2.novembrim.

Iepriekš 1987.gadā Jaunzēlandē uzvarēja mājinieki, 1991.gadā Anglijā - Austrālija, 1995.gadā - rīkotājvalsts Dienvidāfrika, 1999.gadā Velsā - Austrālija, 2003.gadā Austrālijā - Anglija, 2007.gadā Francijā - Dienvidāfrika, 2011.gadā Jaunzēlandē un 2015.gadā Anglijā - Jaunzēlande.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!