Foto: EPA/Scanpix/LETA
Amerikānietes Medisona Kīza un Sloeina Stīvensa otrdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta pusfinālā.

Abas tenisistes pērn tikās ASV atklātā čempionāta finālā, kurā uzvarēja Stīvensa.

Ceturtdaļfinālā Kīza, kura turnīrā izlikta ar 13.numuru, divos setos ar 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja Jūliju Putincevu, kura rangā ir 98.vietā, kamēr Stīvensa, kurai turnīrā ir desmitais numurs, ar 6-3, 6-1 sagrāva krievieti Darju Kasatkinu, kurai bija 14.numurs.

Pērn ASV atklātā čempionāta finālā Stīvensa sagrāva Kīzu ar rezultātu 6-3, 6-0, tiekot pie pirmā "Grand Slam" titula karjerā.

Stīvensa un Kīza ir draudzenes ikdienā.

"Kortā mēs savā starpā cīnīsimies, bet pirms mača noteikti nebūs tā, ka nerunāsim savā starpā. Tagad vēlos satikti Medisonu, lai izstāstītu viņai dažas "sulīgas" lietas. Gan jau tiksimies ģērbtuvē," pēc mača sacīja Stīvensa. "Līdz spēlei mēs būsim tās pašas meitenes, kā allaž, bet kortā būs cīņa."

Šī ir pirmā reize kopš 2002.gada, kad divas ASV tenisistes iekļuvušas pusfinālā. Iepriekšējo reizi to spēja māsas Venusa un Serēna Viljamsas, kuras pirms 16 gadiem spēlēja "French Open" finālā. Togad pusfinālā bija pat trīs amerikānietes, jo labāko četriniekā tika arī Dženifera Kapriati.

Vēl divas pusfinālistes noskaidrosies trešdien. Ranga līdere Simona Halepa no Rumānijas tiksies ar bijušo ranga pirmo raketi Angeliku Kerberi no Vācijas, kamēr spāniete Garvinje Mugurusa spēkosies ar krievieti Mariju Šarapovu.

Abas Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un pērnā gada čempione Aļona Ostapenko vienspēļu turnīrā zaudēja jau pirmajos mačos, kamēr vīru turnīrā otrajā kārtā apstājās Ernests Gulbis.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies šajā nedēļas nogalē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!