Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas otrā spēcīgākā tenisiste Anastasija Sevastova jaunākajā WTA rangā izkritusi no TOP 20 un atrodas 21. pozīcijā, kamēr Jeļena Ostapenko savu 12. vietu saglabājusi.

Aizvadītajā nedēļā Sevastovai bija jāaizstāv ranga punkti, ko viņa pērn nopelnīja, uzvarot Maljorkas tenisa turnīrā, taču šogad liepājniece piedzīvoja zaudējumu finālā.

Izņemot Ostapenko, visam WTA rangā iekļautajām Latvijas tenisistēm ir pozīciju zaudējums: valsts trešā rakete Diāna Marcinkēviča noslīdējusi par trim vietām un atrodas 276. vietā. Danielai Vismanei regress par 14 pozīcijām (691. veita), Alise Čerņecka atrodas divas vietas zemāk (1005. v.), bet Irina Ļapustina zaudējusi četras pozīcijas (1070. v.).

WTA ranga labāko desmitniekā izmaiņu nav – planētas pirmās raketes godu saglabā rumāniete Simona Halepa, otrā ir Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacki, kurai seko spāniete Garvinje Mugurusa, amerikāniete Sloeina Stīvensa un ukrainiete Eļina Svitoļina. Sestajā pozīcijā ir Francijas sprotiste Karolīne Grasija, aiz viņas ir divas čehietes, Karolīna Plīškova un Petra Kvitova, bet TOP 10 noslēdz divas amerikānietes, Vīnusa Viljamsa un Medisona Kīza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!