Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV tenisa izlase kā pirmā sestdien sasniedza prestižās Deivisa kausa izcīņas Pasaules grupas pusfinālu.

ASV tenisisti pēc sestdien uzvarētas dubultspēles izvirzījās vadībā ar 3-0 divcīņā pret Beļģiju, tādējādi kļūstot konkurentiem neaizsniedzami.

Izšķirošo panākumu sestdienas dubultspēlē guva Raiens Harisons un Džeks Soks, kuri ar 5-7, 7-6 (7:1), 7-6 (7:3), 6-4 pieveica Deivisa kausa debitantus Sanderu Žilu un Joranu Vlīgenu.

ASV tenisisti Deivisa kausa pusfinālu sasniegusi pirmo reizi pēdējo sešu gadu laikā.

Pirms tam piektdien vienspēlēs pasaules ranga devītā rakete Džons Isners ne bez grūtībām ar 6-3, 6-7 (4:7), 7-6 (10:8), 6-4 uzvarēja Jorisu de Loru, kurš rangā ir tikai 319. vietā, bet Sems Kverijs, kurš rangā atrodams 14. vietā, ar 6-1, 7-6 (7:5), 7-5 pārspēja planētas 110.raketi Rubenu Bemelmansu.

Beļģijas izlasei šoreiz nepalīdz tās līderis Dāvids Gofēns, kurš rangā ir augstajā desmitajā vietā. Tieši viņš pērn bija galvenais beļģu vilcējspēks ceļā uz Deivisa kausa finālu.

Pārējie trīs ceturtdaļfināla dueļi norisinās Eiropā, bet pēc sestdienas mačiem uzvarētāji tajos vēl nav noskaidroti. Deivisa kausa čempione Francija pašlaik atrodas vadībā ar 2-1 pret Itāliju, Vācija ar tādu pašu rezultātu ir priekšā Spānijai, bet Horvātija pagaidām ar 2-1 uzvar Kazahstānu.

Pērn Deivisa kausu izcīnīja Francija, kas finālā ar 3-2 uzvarēja Beļģiju.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisisti šonedēļ sacentās Eiropas/Āfrikas zonas trešajā grupā, netiekot pie ceļazīmes uz augstāku grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!