Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV tenisisti piektdien ar uzvarām pirmajās divās vienspēlēs sāka Deivisa kausa izcīņas Pasaules grupas ceurtdaļfināla dueli pret pērnā gada finālisti Beļģiju, nonākot vienas uzvaras attālumā no pusfināla.

Nešvilā notiekošajā mačā dienas pirmajā vienspēlē pasaules ranga devītā rakete Džons Isners ne bez grūtībām ar 6-3, 6-7 (4:7), 7-6 (10:8), 6-4 uzvarēja Jorisu de Loru, kurš rangā ir tikai 319.vietā.

Savukārt otrā vienspēlē Sems Kverijs, kurš rangā atrodams 14.vietā, ar 6-1, 7-6 (7:5), 7-5 pārspēja Rubenu Bemelmansu, kurš ieņem ranga 110.pozīciju.

Beļģijas izlasei šoreiz nepalīdz tās līderis Dāvids Gofēns, kurš rangā ir augstajā desmitajā vietā. Tieši Gofēns pērn bija galvenais beļģu vilcējspēks ceļā uz Deivisa kausa finālu.

Jau vēstīts, ka pārējie trīs ceturtdaļfināla dueļi, kas norisinās Eiropā, piektdien pēc pirmajām vienspēlēm noslēdzās neizšķirti.

Pasaules vīru tenisa ranga līderis Rafaels Nadals piektdien aizvadīja pirmo spēli kopš janvāra, labojot Deivisa kausa izcīņas rekordu un palīdzot Spānijai Pasaules grupas ceturtdaļfināla duelī panākt izlīdzinājumu.

Nadals ar 6-2, 6-2, 6-3 uzvarēja ranga 34.raketi Filipu Kolšreiberu, duelī panākot 1-1, jo pirmajā vienspēlē ranga ceturtā rakete Aleksandrs Zverevs ar 6-4, 6-2, 6-2 uzvarēja Davidu Fereru, kurš atrodams ranga 33.pozīcijā.

Titulētajam Nadalam Deivisa kausa izcīņā šī bija 23.uzvara pēc kārtas. Viņš 2004.gadā, savā debijas mačā šajā turnīrā zaudēja, bet pēc tam ir izcīnījis 23 uzvaras pēc kārtas.

Nadals kopš janvārī notikušā Austrālijas atklātā čempionāta, kurā viņš zaudēja ceturtdaļfinālā, nebija spēlējis, ārstējot gurna traumu, bet tagad ir apņēmības pilns palīdzēt Spānijai Deivisa kausa izcīņā.

"Jūtos komfortabli, atgriežoties uz māla seguma. Pozitīvi, ka uzvarēja trīs setos, jo parādīju labu sniegumu. Patīkami atkal spēlēt savu skatītāju klātbūtnē, jo atgriezties pēc traumas allaž ir grūti," pēc mača sacīja Nadals, kurš karjeras laikā ir izcīnījis 16 "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulus.

Pašlaik 31 gadu vecais Nadals iepriekšējo reizi Spānijas izlasi pārstāvēja 2016.gadā.

Spānijas un Vācijas ceturtdaļfināla uzvarētājs Deivisa kausā pusfinālā tiksies ar Francijas un Itālijas dueļa uzvarētāju, kur pēc pēc pirmās dienas arī ir neizšķirts 1-1.

Itālijas pilsētā Dženovā notiekošajā duelī pirmajā mačā uzvarēja viesi, kad Liks Pujs, kurš rangā ir 11.vietā, piecu setu cīņā ar 6-3, 6-2, 4-6, 3-6, 6-1 pārspēja planētas 62.raketi Andreasu Sepi. Savukārt otrajā duelī Itālija atspēlējās, jo Fabio Fonjīni, kurš ir ranga 20.vietā, ar 6-7 (6:8), 6-2, 6-2, 6-3 pārspēja ranga 80.raketi Žeremiju Šardī.

Neizšķirts 1-1 pēc pirmās dienas ir arī Horvātijas un Kazahstānas komandu duelī. Vispirms horvātu līderis Marins Čiličs, kurš ir planētas trešā rakete, ar 6-2, 6-1, 6-2 sagrāva Dmitriju Popko, kurš rangā atrodams 258.vietā. Savukārt otrajā vienspēlē ranga 92.vietā esošais Mihails Kukuškins ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-4, 6-2 negaidīti uzvarēja pēdējā laikā labi spēlējošo Bornu Čoriču, kurš rangā atrodams 28.vietā.

Šī dueļa uzvarētāji tiksies ar ASV un Beļģijas mača labāko vienību.

Sestdien visos dueļos notiks dubultspēle, bet svētdien noslēdzošās divas vienspēles.

Pērn Deivisa kausu izcīnīja Francija, kas finālā ar 3-2 uzvarēja Beļģiju.

Jau vēstīts, ka Latvijas tenisisti spēlē Eiropas/Āfrikas zonas trešajā grupā, kur šonedēļ cīnās Melnkalnē, netiekot pie ceļazīmes uz augstāku grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!