Foto: Reuters/Scanpix
Šī gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Angelika Kerbere no Vācijas otrdien nespēja pārvarēt Francijas atklātā čempionāta pirmo kārtu.

Kerbere, kura turnīrā bija izlikta ar trešo numuru, ar 2-6, 6-3, 3-6 kapitulēja Nīderlandes tenisistei Kiki Bertensai, kura šobrīd WTA rangā ieņem 58.pozīciju.

Kerbere gada sākumā sensacionāli triumfēja turnīrā Melburnā, iegūstot savu pirmo "Grand Slam" titulu karjerā, tomēr turpinājumā viņa cīnījusies ar veselības problēmām un tagad zaudēja trešajā mačā pēc kārtas. Arī šajā turnīrā viņa trešajā setā pieprasīja medicīnisko pārtraukumu, lai apārstētu pleca traumu.

Kerbere kļuvusi par vēsturē piekto Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāju, kura tajā pat gadā zaudējusi "French Open" pirmajā kārtā. Iepriekšējā, kas to paveica, 2014.gadā bija ķīniete Na Li.

Tikmēr Bertensas sekmes pēdējā laikā ir gluži pretējas un sportiste uzvarēja jau astotajā mačā pēc kārtas, jo pagājušajā nedēļā viņa triumfēja Nirnbergas WTA "International" sērijas turnīrā, ko iesāka vēl no kvalifikācijas.

Pie pārliecinošas uzvaras pirmajā kārtā otrdien tika pasaules ranga līdere Serēna Viljamsa no ASV, kura ar 6-2, 6-0 uzvarēja Magdalēnu Ribārikovu no Slovākijas. Viljamsa centīsies aizstāvēt pērn izcīnīto Francijas čempiones titulu, kas viņai bija trešais karjerā.

Uzvaru guva arī Serēnas vecākā māsa Venusa Viljamsa, kura turnīrā ir izlikta ar 9.numuru. Viņa ar 7-6 (7:5), 7-6 (7:4) uzveica igaunieti Aneti Kontaveitu.

Jau ziņots, ka pret māsām Viljamsām dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā tiksies Latvijas sieviešu tenisa ranga līdere Aļona Ostapenko, kura spēlēs duetā ar Kazahstānas sportisti Jūliju Putincevu. Šis mačs notiks trešdien.

Tāpat zaudējumu jau pirmajā kārtā otrdien piedzīvoja 2010.gada šo sacensību čempione un 2011.gada fināliste Frančeska Skijavone, kura ar 2-6, 4-6 piekāpās ar 26.numuru izliktajai francūzietei Kristīnai Mladenovičai. Pēc mēneša Skijavone jau svinēs 36 gadu jubileju, bet kopš 2013.gada viņa tikai divreiz "Grand Slam" turnīros spējusi pārvarēt pirmo kārtu.

Jau ziņots, ka Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis otrdien ar pārliecinošu sniegumu iesāka Francijas atklātā tenisa čempionātu, trīs setos apspēlējot itāļu tenisistu Andreasu Sepi un septīto reizi karjerā iekļūstot šī turnīra otrajā kārtā, kurā pirmo reizi tika arī Latvijas sieviešu ranga otrā rakete Anastasija Sevastova.

Gulbis divas stundas un 11 minūtes ilgušajā cīņā svinēja uzvaru pār Sepi ar 6-3, 7-5, 6-4, tikmēr Sevastova 58 minūšu laikā ar 6-2, 6-2 sagrāva amerikānieti Sačiju Vikeriju.

Jau pirmdien zaudējumu vienspēlēs piedzīvoja Ostapenko, kura ar 4-6, 5-7 piekāpās Japānas tenisistei Naomi Osakai.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!