Foto: F64
Latvijas tenisisti Mārtiņš un Jānis Podži piektdien triumfēja Pērnavas "Futures" sērijas dubultspēļu turnīrā.

Podži nepilnas stundas laikā ar rezultātu 6-3, 6-4 apspēlēja sacensību ceturto numuru Vladimiru Ivanovu no Igaunijas un krievu Maksimu Ratņuku.

Par uzvaru turnīrā brāļi ir nopelnījuši pa 18 ATP dubultspēļu ranga punktiem.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā Podži ar 6-1, 6-2 nepilnas stundas laikā sagrāva baltkrievu Aļaksandru Ļaoņenku un ukraini Maksimu Maštakovu, bet pēc tam ar 6-4, 2-6, 10:2 apspēlēja šveicieti Rikardo Maigu un itāli Džordžio Riku. Savukārt pusfinālā latvieši ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja sacensību otro numuru baltkrievu Sergeju Betavu un Krievijas tenisistu Jevgēņiju Tjurņevu.

Jau informēts, ka planētas 520. rakete M. Podžus, kurš šajā turnīrā bija izlikts ar trešo numuru, piektdien šī paša turnīra vienspēļu pusfinālā ar rezultātu 6-4, 1-6, 2-6 piekāpās rangā 351. vietā esošajam Tjurņevam, kurš sacensībās saņēmis pirmo numuru.

Par pusfināla sasniegšanu latvietis ieguva sešus ATP ranga punktus.

Jau informēts, ka Podžus pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 6-1, 6-4 apspēlēja Maigu, kurš reitingā ir 895. pozīcijā, bet otrajā mačā ar 6-2, 6-1 pārspēja Maštakovu, kurš ir ranga 1050. numurs. Savukārt ceturtdaļfinālā sekoja panākums ar 6-2, 6-0 pār iepriekš kvalifikāciju pārvarējušo Ļaoņenku, kurš rangā ir 1893. vietā.

Iepriekš vienspēļu pirmo kārtu Pērnavā nepārvarēja Mārtiņš Rocēns, bet kvalifikācijā apstājās Daniels Morozovs.

Tikmēr Roberts Grīnvalds ASV notiekošajās Naisvillas "Futures" sacensībās neizies kortā dubultspēļu otrās kārtas mačā, tādējādi viņam un Lielbritānijas tenisistam Džailsam Hasijam pāru mači ir noslēgušies.

Kā vēstīts, pirmajā kārtā viņi ar 7-5, 4-6, 10:5 apspēlēja ASV un Jamaikas duetu Patriku Dacjeku un Rovlandu Filipsu.

Grīnvalds Naisvillā piedalījās arī vienspēlēs, kur ATP ranga 1342. numurs pirmajā kārtā ar 4-6, 2-6 piekāpās Meksikas pārstāvim Huanam Alehandro Ernandesam Serrano, kurš ir pasaules ranga 1330. numurs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!