Foto: AFP/Scanpix
Lielbritānijas tenisiste Džohanna Konta trešdien Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā turpināja spēlēt negaidīti veiksmīgi un iekļuva pusfinālā.

Ceturtdaļfināla spēlē Konta, kura pasaules rangā ierindojas 47. vietā, ar rezultātu 6-4, 6-1 pārspēja citu "Australian Open" pārsteiguma autori, ķīnieti Džanu Šuai, kura rangā ir vien 133.vietā. Abas sportistes pirmo reizi karjerā spēlēja "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālā.

Pēc šī mača Konta arī kļuvusi par pirmo britu tenisisti "Grand Slam" turnīra pusfinālā kopš 1983. gada, kad "US Open" turnīrā spēlēja Džo Djūrija. Pirms šī "Australian Open" Kontas labākais sniegums "Grand Slam" turnīrā bija ceturtās kārtas sasniegšana 2015.gada "US Open" , bet Vimbldonā un "French Open" viņai nav izdevies iekļūt otrajā kārtā.

Pusfinālā Konta spēlēs pret turnīra septīto raketi Angeliku Kerberi no Vācijas, kura ceturtdaļfinālā pieveica ar 14. numuru izlikto baltkrievieti Viktoriju Azarenku – 6-3, 7-5.

Līdz ar to Kerberei izdevās pārtraukt sešu zaudējumu sēriju pret Azarenku. Mača sākumā vāciete izvirzījās vadībā ar 4-0, taču vienu breiku Azarenka atspēlēja. Izlīdzināt seta rezultātu baltkrievietei neizdevās.

Otrajā setā Azarenka bija izvirzījusies vadībā ar 5-2, bet vēlāk mača gaitā neizmantoja piecas setbumbas. Tikmēr Kerbere izmantoja visas iespējas un uzvarēja piecus geimus pēc kārtas, nodrošinot uzvaru mačā.

Jau vēstīts, ka otrā pusfinālā spēlēs Serēna Viljamsa un Agņeška Radvanska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!