Foto: AFP/Scanpix/LETA
Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) daļēji apmierinājusi Itālijas Antidopinga aģentūras (INADA) pieprasījumu sodīt tenisisti Sāru Errani, pagarinot viņas dopinga diskvalifikāciju no diviem uz 10 mēnešiem, informē tiesa.

INADA pieprasīja 31 gadu veco Errani diskvalificēt uz diviem gadiem, bet tiesa lēmusi par mazāku termiņu, kas gan ir piecreiz garāks nekā sākotnēji piespriestais.

Pagājušā gada augustā Starptautiskā Tenisa federācija (ITF) Errani diskvalificēja uz diviem mēnešiem, kad viņas analīzēs atklāja aizliegto preparātu letrozolu. Tenisistei izdevās pierādīt, ka tas viņas organismā nonākuši nejauši. Sportistes māte, kas ārstējas no vēža, atstājusi savas zāles uz galda, kur tiek gatavots ēdiens, un tādā veidā zālēs esošais preparāts nokļuvis Errani organismā.

Errani māte Fulvija kopš 2005. gada ārstējas no vēža. Viņa tiesā paskaidroja, ka nejauši nopilinājusi savas zāles uz galda, kur tiek gatavoti tortelīni un buljons.

INADA tomēr nolēma, ka sods ir par maigu un iesniedza CAS apelāciju, jo parasti par letrozola lietošanu diskvalifikācija ir divi gadi. CAS ņēma vērā INADA argumentus, taču palika pie pozīcijas, ka preparāts Errani analīzēs ir nokļuvis nejauši.

Errani ir pieckārtēja "Grand Slam" uzvarētāja dubultspēlē. Jaunākajā WTA rangā viņa ieņem 72. vietu un ir otra labākā Itālijas tenisiste aiz Kamilas Džordži, kura rangā ir 49. pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!