Foto: Reuters/Scanpix

Pašreizējais turnīra čempions Endijs Marejs no Lielbritānijas piektdien ar grūtībām sasniedza Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu.

Sacensību galvenais favorīts Marejs trešās kārtas mačā ar 6-2, 4-6, 6-1, 7-5 uzvarēja ar 28. numuru izlikto itāli Fabio Fonjīni.

Vēl ceturtā seta laikā Marejs atradās iedzinējos ar 2-5, un viss liecināja par to, ka būs nepieciešams izšķirošais – piektais – sets. Tomēr Fonjīni pamanījās neizmantot piecas setbumbas, kamēr Marejs divreiz pēc kārtas lauza itāļa servi un nodrošināja uzvaru četros setos.

Pašreizējais olimpiskais čempions Marejs Vimbldonas turnīrā triumfēja 2013.gadā un pērn, bet vēl vienu "Grand Slam" titulu viņš izcīnīja arī 2012.gadā, kad uzvarēja ASV atklātajā čempionātā.

Astotdaļfinālā Marejs tiksies ar francūzi Benuā Pēru, kurš piektdien ar 6-2, 7-6 (7:3), 6-3 pārspēja pieredzējušo poli Ježiju Janoviču.

Tikmēr vēl viens mačs piektdien netika pabeigts tumsas dēļ. Tajā ar 12. numuru izliktais Francijas tenisists Žo Vilfrīds Tsonga cīnās 2-6, 6-3, 6-7 (6:7), 6-1, 5-6 ar amerikāni Semu Kveriju. Duelis tiks pabeigts sestdien.

Astotdaļfinālā šī pāra uzvarētājs sacentīsies ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) tenisistu Kevinu Andersonu, kurš savā trešās kārtas cīņā ar 7-6 (7:3), 6-4, 7-6 (7:3) uzveica kvalifikāciju pārvarējušo Rubenu Bemelmansu no Beļģijas.

Jau ziņots, ka arī titulētais Spānijas tenisists Rafaels Nadals piektdien sasniedza Vimbldonas čempionāta astotdaļfinālu.

Turnīrā ar ceturto numuru izliktais Nadals trešās kārtas mačā ar 6-1, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja Krievijas pārstāvi Karenu Hačanovu, kuram bija piešķirts 30.numurs.

Zīmīgi, ka Nadals pašlaik "Grand Slam" turnīros uzvarējis jau desmit mačus pēc kārtas, pamanoties nezaudēt nevienā setā. Pirms tam jūnijā viņš kļuva par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju.

"Es lieliski aizvadīju pirmo pusotru setu, bet pēc tam kļuva grūtāk. Pretinieks pa bumbiņu sāka sist spēcīgāk, tāpēc esmu laimīgs, ka tiku sveikā vien ar trim setiem," pēc uzvaras izteicās Nadals, kurš par Vimbldonas čempionu kļuvis 2008. un 2010.gadā.

Nākamajā kārtā Nadals spēkosies ar sacensību 16.numuru Žilu Milleru no Luksemburgas, kurš savā trešās kārtas mačā ar 7-6 (7:4), 7-5, 6-4 uzvarēja Aljažu Bedeni no Lielbritānijas.

Zīmīgi, ka Millers Nadalu tieši Vimbldonā pieveica pirms 12 gadiem, kas gan šobrīd ir vienīgā Luksemburgas tenisista uzvara pār titulēto pretinieku līdz šim sešos aizvadītajos dueļos.

Jau ziņots, ka pirms tam piektdien zaudējumu Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā piedzīvoja viens no turnīra favorītiem Kei Nišikori no Japānas.

Turnīrā ar devīto numuru izliktais Nišikori trešās kārtas mačā ar 4-6, 6-7 (3:7), 6-3, 3-6 piekāpās ar 18.numuru izliktajam spānim Roverto Bautista Agutam.

Tiesa, 27 gadus vecajam Nišikori Vimbldonas čempionāts nekad nav bijis izteikti veiksmīgs, jo viņa labākais sasniegums ir ceturtās kārtas sasniegšana 2014. un 2016. gadā. Tikmēr Bautista Aguts piektdien Vimbldonā atkārtoja savu labāko sasniegumu, jo pirms tam ceturto kārtu viņš spēja sasniegt arī pirms diviem gadiem.

Nišikori karjeras laikā visos citos "Grand Slam" turnīros sasniedzis vismaz ceturtdaļfinālu.

Bautista Agutam turnīra ceturtās kārtas mačā pretī stāsies ar septīto numuru izliktais Horvātijas tenisists Marins Čiličs, kurš savā trešās kārtas cīņā piektdien ar 6-4, 7-6 (7:3), 6-4 uzvarēja sacensību 26. numuru Stīvu Džonsonu no ASV.

Iepriekšējos trīs gadus Čiličs spēlējis Vimbldonas ceturtdaļfinālā.

Vīriešu vienspēļu trešo kārtu sasniedzis arī Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš sestdien spēkosies ar titulēto serbu Novāku Džokoviču.

Pirms tam piektdien sieviešu turnīrā Vimbldonas astotdaļfinālu sasniedza Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko, kura ar 7-5, 7-5 uzvarēja itālieti Kamilu Džordži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!