Foto: AFP/Scanpix

Austrāliešu tenisists Niks Kirgis atteicies no dalības Roterdamas "Open" turnīrā, lai uzspēlētu basketbolu šīssezonas Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) Zvaigžņu spēlē Ņūorleānā, ziņo ārzemju mediji.

Junioru vecumā, pirms pievērsties tenisam, Kirgis spēlēja Austrālijas basketbola izlasē. NBA "All-Star" viņš piedalīsies slavenību mačā.

Patlaban austrāliešu tenisists izcieš astoņu nedēļu diskvalifikāciju, ko par "necienīgu uzvedību" Šanhajas tenisa turnīrā viņam piesprieda ATP. Diskvalfikācija noslēgsies 15. janvārī, bet NBA Zvaigžņu spēles pasākumi ieplānoti februāra vidū.

Roterdamas tenisa turnīra rīkotājs, bijušais tenisists Rihards Krajīčeks atzinis, ka Kiris esot devis priekšroku "izklaidei nevis profesijai". "Jūs redzējāt, kas notika, kad viņš ir noguris un teniss viņu vairs neinteresē, kā tas bija Ķīnā," Krajīčeku citē BBC. "Mēs to negribam. Tāpēc nolēmām apturēt līgumu ar viņu. Mēs kortā gribam redzēt augstākās klases tenisistus, bet Kirgis izvēlējās izklaidi nevis profesiju. Ja viņš katru dienu fokusētos tenisam, pēc sešiem mēnešiem būs mentāli pārdedzis. Viņam ir vajadzīga atslodze."

Pirms Šanhajas tenisa turnīra ATP rangā 14. vietā esošais Kirgis uzvarēja Tokijas "Open" turnīrā, finālā pārspējot beļģi Dāvidu Žofinu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!