Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējā Vimbldonas čempione čehu tenisiste Petra Kvitova trešdien negaidīti izstājās no šīs sezonas pirmā "Grand Slam" turnīra - Austrālijas atklātā čempionāta.

Otrās kārtas mačā ar sesto numuru izliktā Kvitova ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Austrālijas pārstāvei Darjai Gavrilovai.

Gavrilova šo maču aizvadīja ļoti pārliecinoši, neļaujot Kvitovai tikt pie daudz iespējām cerēt uz uzvaru. Tiesa, pirmajā setā Čehijas sportiste bija vadībā ar 4-2, taču iekrāto pārsvaru viņa nenoturēja, turklāt viņa šajā cīņā pieļāva daudz dubultkļūdu.

"Tas ir kaut kas neticams. Mača beigās biju pārnervozējusies. Esmu lepna par savu panākumu," pauda Gavrilova, kura WTA rangā šobrīd atrodama 89.vietā.

Līdz ar to Kvitova kļuvusi par trešo pirmā desmitnieka tenisisti, kura izstājusies no Austrālijas atklātā čempionāta. Priekšlaicīgi turnīrs pirms tam beidzās arī pasaules otrajai raketei rumānietei Simonai Halepai un ar astoto numuru izliktajai amerikānietei Venusai Viljamsai.

Citā mačā jau pie savas desmitās uzvaras pēc kārtas tikusi ar ceturto numuru izliktā poliete Agņeška Radvaņska, kura ar 6-4, 6-2 pārliecinoši pieveica Eižēniju Bušāru, arī sasniedzot turnīra trešo kārtu.

"Esmu apmierināta ar savu spēli. Ir bīstami ar Bušāru tikties jau otrajā kārtā, jo viņa ir ļoti laba tenisiste un liels izaicinājums," izteicās Radvaņska. "Jūtos droša par sevi, tomēr man ir jāturpina strādāt. Uzvaras nenāk viegli."

Jau vēstīts, ka trešajā kārtā iekļuvusi arī pasaules ranga pirmās vietas īpašniece amerikāniete Serēna Viljamsa, kura otrās kārtas mačā pārliecinoši ar 6-1, 6-2 pārspēja Suveju Sji no Taivānas.

Viljamsa šobrīd ir ceļā uz 22."Grand Slam" titulu karjerā, kas viņai ļaus panākt atklātās ēras rekordisti Štefiju Grāfu.

"Sje bija ļoti riskanta pretiniece, tomēr man šāds mačs bija vajadzīgs," uzskata pašreizējā Austrālijas atklātā čempionāta titula īpašniece Viljamsa.

Trešo kārtu sasniegusi arī Viljamsas potenciālā pretiniece ceturtdaļfinālā slavenā krieviete Marija Šarapova, kura ar 6-2, 6-1 sagrāva Aļaksandru Sasnoviču no Baltkrievijas, kura WTA rangā atrodama 105.pozīcijā.

Šarapova Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarēja 2008.gadā, bet kopumā "Grand Slam" turnīros viņa uzvarējusi piecas reizes.

Pie uzvaras tikusi arī ar desmito numuru izliktā Karla Svaresa no Spānijas, kura ar 6-7 (5:7), 6-2, 6-2 pieveica Mariju Sakari no Grieķijas.

Savukārt vīriešu turnīrā trešo kārtu gana droši sasniedzis pasaules ranga līderis serbs Novāks Džokovičs, kurš otrajā kārtā ar 6-1, 6-2, 7-6 (7:3) pārspēja pasaules 187.raketi Kentēnu Alīsu no Francijas.

Pašreizējais Austrālijas atklātā čempionāta titula glabātājs Džokovičs, kurš karjeras laikā izcīnījis desmit "Grand Slam" trofejas, šajā mačā pieļāva tikai 14 nepiespiestās kļūdas.

Nākamo Austrālijas atklātā čempionāta kārtu sasniedzis arī ar devīto numuru izliktais francūzis Žo Vilfrīds Tsonga, kurš 7-5, 6-1, 6-4 pārspēja vienu no mājiniekiem Omāru Jasiku, kamēr ar 12.numuru izliktais horvāts Marins Čiličs ar 6-4, 6-3, 7-6 (7:4) pārspēja spāni Alvertu Ramosu.

Tikmēr pašlaik 34 gadus vecais šveicietis Rodžers Federers trešdien otrās kārtas mačā pārliecinoši pusotras stundas laikā ar 6-3, 7-5, 6-1 pieveica pasaules 35.raketi Aleksandru Dolgopolovu no Ukrainas.

Ar trešo numuru izliktais Federers, kurš karjeras laikā uzvarējis 17 "Grand Slam" turnīros, šobrīd ir ceļā uz savu piekto Austrālijas atklātā čempionāta titulu. Trešdien gūtais panākums viņam kopumā visās "Grand Slam" sacensībās bija jau 299.uzvara.

"Esmu ļoti priecīgs par uzvaru. Aleksandrs var spēlēt lieliski, ja dod viņam daudz laika, tāpēc varbūt nav nemaz tik slikti, ka man izdevās uzvarēt tik ātri," pēc uzvaras izteicās Federers.

Trešo kārtu trešdien sasniedza arī ar septīto numuru izliktais japānis Kei Nišikori, kurš ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-3 nepilnu divu stundu laikā pieveica Ostinu Krajičeku no ASV.

Zīmīgi, ka vienam no pasaules labākajiem tenisistiem Nišikori nekad karjeras laikā nav izdevies tikt tālāk par Austrālijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu.

Gana pārliecinoši trešo kārtu izdevies sasniegt arī pasaules sestajai raketei čeham Tomāšam Berdiham, kurš ar 6-4, 6-0, 6-3 pieveica bosnieti Mirzu Bašiču, kurš ATP rangā atrodams vien 138.vietā.

Ceturtdien Austrālijas atklātā čempionāta otrās kārtas maču aizvadīs arī Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova, kura tiksies ar serbieti Anu Ivanoviču, kura izlikta ar 20.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!