Foto: AFP/Scanpix

Par Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāju otro gadu pēc kārtas sestdien kļuva baltkrieviete Viktorija Azarenka, kura tādējādi saglabāja arī pasaules pirmās raketes titulu.

Finālā Azarenka dramatiskiem notikumiem bagātā cīņā, gandrīz trīs stundu ilgā spēlē ar 4-6, 6-4, 6-3 pieveica Ķīnas tenisisti Na Li, kura finālā zaudēja arī 2011.gadā. Azarenka ir tikai astotā tenisiste vēsturē, kurai izdodas uzvarēt "Australian Open" divas reizes pēc kārtas.

Visā mačā 16 no 29 geimiem tenisistes paņēma pretinieces servi, tomēr dramatiskie notikumi sākās otrajā setā. Otrā seta piektajā geimā Ķīnas tenisiste vienā no epizodēm smagi pagrieza kreiso potīti, saļimstot uz laukuma. Pēc vairāku minūšu medicīniskās palīdzības Na Li spēja atgriezties kortā un turpināt spēli, pie tam viņas sniegumā nevarēja manīt savainojuma ietekmi.

Tomēr otrā setā pārāka bija Baltkrievijas tenisiste, bet vēl dramatiskāk spēle izvērtās izšķirošajā setā. Sākumā maču uz apmēram desmit minūtēm pārtrauca salūts par godu Austrālijas neatkarības dienai, bet tad neilgi pēc spēles atsākšanas Ķīnas sportiste atkal lika visiem līdzjutējiem noelsties – kādā no epizodēm viņa pagrieza to pašu kreiso potīti un piedzīvoja smagu kritienu, ar galvu atsitoties pret kortu.

Ķīnas tenisistei otro reizi mačā tika sniegta ilglaicīga medicīniskā palīdzība, un viņa spēja atgriezties kortā. Pēc spēles atsākšanas Azarenka uzvarēja trīs geimus pēc kārtas, kas šādā mačā bija izšķiroši. Trešā seta devītajā geimā Azarenka vēlreiz paņēma pretinieces servi, un triumfēja "Australian Open".

Ja Azarenka nebūtu uzvarējusi finālā, tad nākamajā nedēļā pasaules pirmās raketes godā atgrieztos Serēna Viljamsa, tomēr tagad ranga pirmo vietu saglabā Azarenka. Savukārt Na Li triumfa gadījumā kļūtu par gados vecāko "Australian Open" čempioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!