Foto: AFP/Scanpix
Titulētais serbu tenisists Novaks Džokovičs elkoņa savainojuma dēļ spiests rēķināties ar ilgu piespiedu pauzi.

Labās rokas elkoni Džokovičs savainoja trešdien notikušajā Vimbldonas čempionāta ceturtdaļfināla spēlē pret Tomāšu Berdihu. Džokoviču pēdējā gada laikā mocījušas traumas, un elkoņa savainojuma dēļ viņš nevarēs izcīnīt savu ceturto Vimbldonas čempiona titulu.

Džokovičs ceturtdaļfinālā izstājās, būdams iedzinējos ar 6-7 (2:7), 0-2. Otrajā setā sāpēs kļuva tik lielas, ka viņš vairs nespēja turpināt maču.

"Pastāv iespēja, ka man būs jāveic operācija. Ne gulšanās zem skalpeļa, ne sevis indēšana ar tabletēm nav labākie risinājumi. Labāk ir atpūsties, paņemot garāku pauzi. Tas būtu loģisks risinājums. Varbūt garāka pauze vajadzīga ne tikai elkonim, bet arī manai galvai," serbu medijiem sacīja Džokovičs.

Džokovičam ir problēmas arī ar plecu, kas viņam sāpēja jau pirms Vimbldonas čempionāta, turklāt ārsti bija ieteikuši veikt operāciju.

"Visu karjeru esmu sekojis stundu sarakstam, kas nekad nav mainīts un nekad neesmu saņēmis piezīmi. Varbūt man izlaist nākamo semestri?," retorisku jautājumu uzdeva Džokovičs.

Pēc sešām nedēļām sāksies ASV atklātais čempionāts, kas būs šosezon pēdējais "Grand Slam" turnīrs, taču Džokovičam tajā nebūtu iespējams spēlēt ar pilnu spēku.

Džokovičs ir trīskārtējs Vimbldonas čempions, šajā turnīrā uzvarot 2011., 2014. un 2015.gadā, bet pērn negaidīti piedzīvoja zaudējumu trešajā kārtā, piekāpjoties amerikānim Semam Kverijam.

Kopš tā laika pamazām arī sākās Džokoviča lejupslīde, jo kopš pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta viņš nav izcīnījis nevienu "Grand Slam" titulu un kopumā nepilna gada laikā uzvarējis tikai trīs turnīros. Ne pārāk veiksmīgais sniegums pērnā gada rudenī maksāja arī pasaules ranga pirmās raketes godu, ko kopš tā laika ieņem Endijs Marejs. Tikmēr Džokovičs pašlaik noslīdējis jau uz ceturto pozīciju.

Šī gada Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā Džokovičs pieveica Latvijas tenisistu Ernestu Gulbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!