Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules pirmā rakete Novāks Džokovičs svētdien ASV atklātajā tenisa turnīrā sasniedza savu 26."Grand Slam" ceturtdaļfinālu pēc kārtas.

Serbs "US Open" ceturtajā kārtā ar 6-3, 4-6, 6-4, 6-3 uzveica spāni Roverto Bautistu Agutu, kurš izlikts ar 23.numuru.

"Viņš labi turējās pretī un cīnījās. Tā bija lieliska spēle. Viņš man lika strādāt, neviens punkts šajā mačā nenāca par velti," pēc cīņas atklāja Džokovičs.

Ceturtdaļfinālā pasaules pirmā rakete spēkosies ar 18.numuru izlikto spāni Felisiano Lopesu, kurš ceturtajā kārtā ar 6-3, 7-6 (7:5), 6-1 pieveica turnīra 23.numuru, viņa tautieša Rafaela Nadala pāridarītāju, Fabio Fonjīni no Itālijas.

"Septembrī man paliks 34 gadi. Ir lieliska sajūta šādi spēlēt un pirmo reiz karjerā sasniegt ASV atklātā čempionāta ceturtdaļfinālu," pauda Lopess.

Tāpat ceturtdaļfinālu sasniedzis ar devīto numuru izliktais pērnā gada finālists Marins Čiličs, kurš ar 6-3, 2-6, 7-6 (7:2), 6-1 pieveica turnīra 27.raketi Žeremī Šardī no Francijas.

"Otrajā setā nedaudz izmežģīju potīti, taču neļāvu tam ietekmēt manas kustības. Trešā seta pirmajos geimos tas nedaudz traucēja, bet pēc tam nebija nekādu problēmu," pauda Čiličs.

Ceturtdaļfinālā horvāts tiksies ar sacensību 19.numuru francūzi Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš ceturtajā kārtā ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica savu tautieti Benuā Pēru.

Kā zināms, vīru vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis, kurš pamatturnīra pirmās kārtas trešajā setā, spēlējot pret britu tenisistu Aljažu Bedeni, pie rezultāta 6-3, 4-6, 0-3 cīņu neturpināja.

Tikmēr sieviešu vienspēļu turnīrā pasaules pirmā rakete amerikāniete Serēna Viljamsa ceturtajā kārtā ar 6-3, 6-3 uzveica savu tautieti Medisonu Kīzu, kura turnīrā izlikta ar 19.numuru, tādējādi nodrošinot sev ceturtdaļfināla dueli pret savu vecāko māsu Venusu.

Savukārt ar 23.numuru izliktā Venusa ar 6-2, 6-1 uzveica igaunieti Aneti Kontaveitu.

"Mēs abas esam sagatavojušās. Ja arī ir jāspēlē pret māsu, tik un tā mačam jāgatavojas un jākoncentrējas. Gatavošanās cīņai nemainās," gaidāmo duelī ar māsu komentēja Venusa.

Iepriekšējo reizi abas māsas tikās šovasar Vimbldonā, kad pārāka bija Serēna, kura uzvarējusi 15 no 26 savstarpējām cīņām.

Kā zināms, ASV atklātajā čempionātā palikušas vairs tikai trīs spēlētājas, kuras izliktajām ar kādu no pirmajiem desmit numuriem - sacensībās joprojām piedalās galvenā favorīte Serēna Viljamsa, Simona Halepa un Petra Kvitova.

Zīmīgi, ka, uzvarot ASV atklātajā čempionātā, Serēna Viljamsa var kļūt par pirmo spēlētāju kopš Štefijas Grāfas 1988.gadā, kura viena kalendārā gada laikā izcīnījusi visus četrus "Grand Slam" titulus.

Tāpat ceturtdaļfinālā tiksies divas tenisistes, kuras nav izlikto spēlētāju vidū.

Viena no tām būs francūziete Kristīna Mladenoviča, kura ar 7-6 (7:2), 4-6, 6-1 uzveica sacensību 13.numuru krievieti Jekaterinu Makarovu.

Mladenovičai ceturtdaļfinālā stāsies pretī itāliete Roberta Vinči, kura nākamajā kārtā tika bez cīņas, jo ar 25.numuru izliktā kanādiete Eižēnija Bušāra no spēles atteicās.

Kā medijiem norādījuši kanādietes pārstāvji, Bušāra esot paslīdējusi uz tikko mazgātas grīdas, sasitot elkoni un galvu. Sportiste nekavējoties tika nogādāta slimnīcā, kur pēc apskates viņai ieteikts turnīru neturpināt.

Kā zināms, sieviešu vienspēļu turnīrā piedalījās arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura otrās kārtas mačā ar 6-0, 4-6, 3-6 piekāpās itālietei Sārai Erani, kura vienspēlēs reizi ir sasniegusi "Grand Slam" turnīru finālu, bet dubultspēlēs pat kļuvusi par pieckārtēju šī prestižā titula ieguvēju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!