Foto: Reuters/Scanpix

Pasaules vadošais tenisists serbs Novāks Džokovičs ceturtdien sasniedza Francijas atklātā čempionāta pusfinālu, tādējādi 30.reizi karjerā viņš cīnīsies par vietu "Grand Slam" turnīra finālā.

Visvairāk "Grand Slam" pusfinālu sasniedzis Rodžers Federers. Šveicietis, kurš traumas dēļ nepiedalās Francijas atklātajā čempionātā, par kāda "Grand Slam" turnīra finālu cīnījies 39 reizes, bet 31 pusfināls ir karjeru beigušā amerikāņa Džimija Konora kontā.

Dokovičs ceturtdien ceturtdaļfinālā ar 6-3, 7-5, 6-3 pārspēja Tomāšu Berdihu, kurš ATP rangā ieņem astoto vietu, bet turnīrā izlikts ar septīto numuru.

Džokovičs trešdien, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kļuva par pirmo spēlētāju šī sporta veida vēsturē, kurš turnīru prēmijās nopelnījis vismaz 100 miljonus dolāru (89 miljonus eiro).

Džokovičs karjeras laikā izcīnījis 14 "Grand Slam" titulus, tostarp 2011., 2014. un 2015.gadā triumfējot Parīzē.

Pusfinālā Džokovičs spēkosies ar talantīgo Tīmu. Ar 13.numuru izliktais austrietis Tīms (ATP 15.) ar 4-6, 7-6 (9:7), 6-4, 6-1 uzveica Gulbja pāridarītāju turnīra astotdaļfinālā Dāvidu Gofēnu, kurš rangā atrodams 13.pozīcijā, bet turnīrā izlikts kā 12.

Tīmam šis ir desmitais "Grand Slam" turnīrs karjerā, bet līdz šim augstākais sasniegums austrietim bija 2014.gadā sasniegtā ASV atklātā čempionāta ceturtā kārta. Tikmēr Gofēns Francijā pirmo reizi karjerā sasniedza "Grand Slam" turnīra ceturtdaļfinālu.

Patlaban 22 gadus vecais Tīms ir jaunākais "Roland Garros" pusfinālists kopš 2009.gada. Pirms septiņiem gadiem Francijas atklātā čempionāta pusfinālā iekļuva tobrīd 20 gadus vecais argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš pēdējos divus gadus pie tituliem nav ticis un rangā atrodams trešajā simtā.

Tikmēr otrā pusfinālā spēkosies pašreizējais sacensību čempions Stans Vavrinka no Šveices un brits Endijs Marejs.

Kā vēstīts, Gulbis trešdien astotdaļfināla mačā cieta neveiksmi ar 6-4, 2-6, 2-6, 3-6. Turnīru latvietis noslēdzis ar 180 ATP pasaules ranga punktiem, kas viņam nākamajā reitingā ļaus krietni uzlabot savu pozīciju.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!