Foto: AFP/Scanpix

Šī brīža neapšaubāmi labākais tenisists pasaulē Novāks Džokovičs no Serbijas, kurš svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja Francijas atklātajā čempionātā, uzskata, ka viņam ir pa spēkam uzvarēt arī sezonas atlikušajos divos "Grand Slam" turnīros, kas tādējādi viņam ļautu kļūt par pirmo tenisistu kopš 1969.gada, kurš izcīnījis tā saukto sezonas "Grand Slam".

Džokovičs svētdien Francijas čempionāta finālā ar 3-6, 6-1, 6-2, 6-4 droši pieveica britu Endiju Mareju, kurš arī tiecās pēc sava pirmā "French Open" titula karjerā. Serbu tenisists tika pie ceturtā "Grand Slam" titula pēc kārtas, kļūstot tikai par trešo vīru vēsturē, kuram vienlaicīgi pieder visi četri "Grand Slam" tituli, taču Džokovičs jau domā par vēl lielāku sasniegumu - uzvarēt visos četros "Grand Slam" turnīros vienas sezonas laikā.

Pēdējo reizi ko tādu paveica austrālietis Rods Leivers 1969. gadā, kurš pie sezonas "Grand Slam" savā karjerā tika divas reizes.

"Negribu izklausīties uzpūtīgs, bet uzskatu, ka dzīvē viss ir sasniedzams. Vienalga, vai es varu izcīnīt kalendāro "Grand Slam" vai nevaru, svarīgākais, ka tas joprojām ir iespējams. Tomēr es par to šobrīd nedomāju. Šobrīd gribu izbaudīt to pieredzi, kuru ieguvu, izcīnot balvu, ko iepriekš man nebija izdevies iegūt," pēc sava pirmā triumfa "Roland Garros" kortos sacīja pasaules ranga līderis.

Džokovičs neslēpa, ka jau pirms turnīra jutis, ka šoreiz viņam izdosies sasniegt mērķi. "Cerēju, ka šis ir īstais gads. Jutu lielu atbalstu no cilvēkiem arī finālspēlē, tāpēc šobrīd varu turēt rokās trofeju. Spēles sākums man īsti neizdevās, jo vajadzēja atrast savu ritmu, lai sāktu spēlēt tā, kā biju iecerējis. Otrajā setā sajutu savu spēli, un tas bija nevainojams teniss," apmierināts ar sniegumu finālā bija serbs.

"Finālā es spēlēju augstas kvalitātes tenisu. Pēdējo punktu neatceros. Bija sajūta, ka mans gars ir atstājis ķermeni un es uz sevi skatos it kā no malas. Aizraujošs brīdis - viens no brīnišķīgākajiem, kādi ir bijuši manā karjerā," sajūsmināts bija Džokovičs.

Svētdien viņš tika pie sava divpadsmitā "Grand Slam" uzvarētāja titula. Pērn viņš uzvarēja Austrālijas, Vimbldonas un ASV čempionātos, bet Francijā finālā zaudēja šveicietim Stanam Vavrinkam, savukārt šosezon gada sākumā viņš izcīnīja arī savu sesto Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētāja titulu, finālā uzveicot tieši Mareju.

Šī bija ceturtā reize, kad Džokovičs spēlēja "French Open" finālā, bet viņš tajā nespēja triumfēt arī 2012. un 2014. gadā, kad zaudēja spānim Rafaelam Nadalam.

Džokovičs trešdien, sasniedzot ceturtdaļfinālu, kļuva par pirmo spēlētāju šī sporta veida vēsturē, kurš turnīru prēmijās nopelnījis vismaz 100 miljonus dolāru (89 miljonus eiro).

Serbs kļuvis tikai par trešo vīru vēsturē, kuram vienlaicīgi pieder visi četri "Grand Slam" tituli - iepriekš to paveikuši vēl arī amerikānis Dons Badžs un austrālietis Rods Leivers. Tāpat viņš pievienojies Rafaelam Nadalam, Rodžeram Federeram, Andrē Agasi, Rojam Emersonam, Leiveram, Badžam un Fredam Perijam, kuri ir vienīgie tenisisti, kas vismaz reizi uzvarējuši visos četros "Grand Slam" turnīros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!