Foto: AP/Scanpix

Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā par pirmo finālistu kļuva galvenais favorīts Novāks Džokovičs, kurš ceturtdien pusfinālā ar 6-1, 6-2, 3-6, 6-3 pārspēja Rodžeru Federeru, kurš bija izlikts ar trešo numuru.

Pirmajos divos setos Džokovičs bija galvastiesu pārāks visos spēles komponentos. Mača sākumā viņš izvirzījās vadībā ar 3-0, bet tad Federers nosargāja savu servi. Turpinājumā Džokovičs vēlreiz uzvarēja trīs geimus pēc kārtas un pārliecinoši uzvarēja pirmo setu.

Otrā seta sākumā abi tenisisti nosargāja savas serves, bet tad Džokovičs divas reizes pēc kārtas "lauza" Federera servi, panākot 5-1. Šveicietis šajā setā "aizķerties" vairs nespēja. Savukārt spēles turpinājumā cīņas gaita nedaudz izlīdzinājās. Sestajā geimā Federeram bija vairākas iespējas "lauzt" pretinieka servi, taču Džokovičs ilgu laiku to nepieļāva. Pēc skaistām izspēlēm un saspringtas cīņas Federers pirmo reizi šajā mačā izvirzījās vadībā setā (4-2). Pēcāk Federers ar trešo mēģinājumu izmantoja setbumbu, atjaunojot intrigu šajā mačā.

Ceturtajā setā bija vērojams skaists teniss, bet astotajā geimā Džokovičs ar veiksmīgu epizodi ieguva breikbumbu, kuru prata realizēt. Servējot par uzvaru mačā, Džokovičs ieguva trīs mačbumbas un ar pirmo mēģinājumu izcīnīja uzvaru.

Šis abiem tenisistiem bija 45. savstarpējais mačs, un tagad Džokovičam ir 23 uzvaras pār Federeru. Džokovičs ir pieckārtējs "Australian Open" uzvarētājs, bet kopumā viņa kontā ir 10 "Grand Slam" tituli.

Finālā Džokoviča pretinieks būs Endija Mareja un Miloša Raoniča pusfināla pāra uzvarētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!