Foto: Reuters/Scanpix

Arī pasaules tenisa ranga otrās vietas īpašnieks Novāks Džokovičs no Serbijas atsaucis savu dalību nākamnedēļ gaidāmajā Maiami "Masters 1000" sērijas turnīrā.

Pašlaik 29 gadus vecais Džokovičs pašlaik iedzīvojies elkoņa traumā, un ārsti viņam ieteikuši nestartēt Maiami turnīrā.

"Elkoņa trauma, ar ko saskaros jau vairākus mēnešus, nedēļas laikā ir tikai pasliktinājusies. Darīšu visu, kas manos spēkos, lai veiktu atveseļošanos un kortā atgrieztos pēc iespējas ātrāk," svētdien pavēstīja Džokovičs.

Džokovičs, kurš savas karjeras laikā izcīnījis 12 "Grand Slam" titulus, pērn zaudēja pasaules ranga līdera godu lielisku sezonu aizvadījušajam Marejam. Tieši turnīrā Maiami serbs 2007.gadā tika pie sava pirmā "Masters" titula, turklāt viņš šajās sacensībās uzvarējis jau trīs gadus pēc kārtas, bet kopumā viņš šo trofeju izcīnījis sešas reizes.

Serbijas tenisists šosezon izcīnījis vienu titulu, kad Dohas "ATP World Tour 250" turnīra finālā pārspēja Mareju, bet pirms nedēļas viņš cieta neveiksmi Indianvelsas "Masters 1000" turnīra ceturtajā kārtā.

Dienu iepriekš par savu nepiedalīšanos turnīrā Maiami paziņoja arī pasaules pirmā rakete Endijs Marejs no Lielbritānijas, kuram arī esot elkoņa savainojums.

"Diemžēl elkoņa traumas dēļ Maiami turnīrā nevarēšu piedalīties. Atvainojos līdzjutējiem. Šis ir viens no maniem iecienītākajiem turnīriem," pauda Marejs. "Mans mērķis šobrīd ir pilnvērtīgi sagatavoties māla sezonas sākumam."

Sagaidāms, ka Mareja nākamais turnīrs būs Montekarlo "Masters 1000" sacensības, kas norisināsies aprīlī uz māla seguma.

Pagājušajā nedēļā Marejs negaidīti piedzīvoja zaudējumu Indianvelsas "Masters 1000" sērijas turnīra otrajā kārtā, piekāpjoties Kanādas pārstāvim Vašekam Pospīšilam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!