Pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs svētdien ASV atklātā tenisa čempionāta vīriešu vienspēļu turnīrā izcīnīja savu trešo "Grand Slam" titulu šosezon.

"US Open" finālā Džokovičs ar 6-4, 5-7, 6-4, 6-4 uzveica pasaules otro raketi, šveicieti Rodžeru Federeru.

Līdz ar panākumu Džokovičs karjerā izcīnījis desmit "Grand Slam" titulus, kamēr Federeram ir par septiņiem vairāk.

"Tagad jau tas ir divciparu skaitlis. Jūtos pagodināts atrasties tādā elitārā kompānijā ar tik daudziem tituliem. Tas ir kas īpašs, kad tieku minēts līdzās tādiem spēlētājiem. Man ir 28 gadi, vienmēr esmu rūpējies par savu ķermeni un prātu. Turpināšu piekopt tādu pašu dzīvesveidu. Cerams, šī pieeja man palīdzēs ilgstoši turpināt karjeru un izcīnīt vēl daudzas trofejas," pēc uzvaras teica Džokovičs.

Tāpat kā pirms trim gadiem, arī šogad serbs uzvarējis Austrālijas, Vimbldonas un ASV atklātajos čempionātos.

"Ir daudz grūtāk ko tādu atkārtot, ja tas jau vienreiz ir izdarīts. Pilnvērtīgāk jutos tad, kad paveicu to pirms trim gadiem," atzīmēja Džokovičs, kurš Austrālijā izcīnījis piecus, Vimbldonā trīs, ASV divus, bet Francijā nevienu "Grand Slam" titulu.

"Nezinu konkrētu iemeslu, kāpēc es Austrālijā esmu bijis veiksmīgāks nekā citur. Tomēr jūtos atvieglots, ka tradīcija zaudēt finālos ASV ir lauzta. Ceru, ka man būs vēl iespējas cīnīties par trofeju. Šī ir bijusi lieliska sezona. Esmu bijis ļoti veiksmīgs, piedzīvojot tādu sezonu. Ieguvu trīs no četriem "Grand Slam" tituliem. Tas ir vairāk, nekā varētu vēlēties. Protams, esmu prasīgs un man ir lielas ambīcijas, bet atrasties šeit ar šo izcīnīto trofeju - tas ir neticami. Esmu apmierināts un lepns par sasniegto. Šo vakaru es vēl ilgi atcerēšos," uzsvēra pasaules pirmā rakete.

Abi finālisti savā starpā ir tikušies 42 reizes, katram izcīnot pa 21 panākumam. Savukārt "Grand Slam" turnīros spēlētāji savā starpā aizvadījuši 14 cīņas, astoņās no tām uzvarot Džokovičam.

Iepriekšējo reizi sportisti tikās Vimbldonas atklātā tenisa turnīra finālā, kur pārāks bija serbs. Savukārt ASV atklātajā čempionātā tenisisti iepriekš tikās pirms četriem gadiem, uzvaru izcīnot Džokovičam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!