Foto: AP/Scanpix

Pasaules tenisa ranga līderis Novāks Džokovičs no Serbijas trešdien Vimbldonas turnīrā, ko pārņēmis lietus, uzvarēja otrās kārtas spēlē, tiekot pie trīsdesmitās uzvaras pēc kārtas "Grand Slam" sacensībās un sasniedzot jaunu atklātās ēras rekordu.

Iepriekšējo divu gadu šī turnīra čempions, kurš tieši trešdien svin savu 28. dzimšanas dienu, ar rezultātu 6-4, 6-3, 7-6 (7:5) uzveica francūzi Adrianu Manarino.

Nākamajā kārtā viņam pretim stāsies brazīlietis Tomašs Beluči vai ar 28. numuru izliktais amerikānis Sems Kverijs.

Līdzšinējais atklātās ēras rekords piederēja austrālietim Rodam Leiveram, kurš 1969. un 1970. gadā uzvarēja 29 "Grand Slam" mačos pēc kārtas. Savukārt kopējais rekords pieder Donam Badžam, kurš pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados guva 37 panākumus pēc kārtas.

Džokovičs savā karjerā ir ticis pie 12 "Grand Slam" tituliem un var kļūt vien par otro vīru vēsturē, kurš uzvarējis piecos prestižākajos turnīros pēc kārtas. Tāpat Džokovičs šajās sacensībās cenšas spert trešo soli, lai kļūtu par pirmo tenisistu kopš Leivera, kurš vienā sezonā uzvarējis visos četros "Grand Slam" turnīros.

Savukārt visgaidītākā trešdien bija spēle, kurā titulētais šveicietis Rodžers Federers tikās ar pasaules ranga 772. vietā esošo britu Markusu Vilisu. Tiesa, pārsteigumi nenotika, un septiņkārtējais sacensību čempions bija pārāks ar rezultātu 6-0, 6-3, 6-4.

Viliss šo turnīru uzsāka vēl no pirmskvalifikācijas, turpinājumā pārvarēja kvalifikāciju, bet pirmdien pirmajā kārtā ar 6-3, 6-3, 6-4 sensacionāli uzvarēja lietuvieti Ričardu Beraņķi.

"Skan smieklīgi, bet esmu vīlies par zaudējumu," izteicās anglis, kuram, lai tiktu līdz mačam ar Federeru, bija jāaizvada septiņi mači.

Līdz šim šosezon Viliss turnīros bija nopelnījis 292 dolārus, bet šajā turnīrā viņš savu balvu fondu papildinājis par 63 000 dolāru.

Džokovičs un Federers ir pirmie un līdz šim vienīgie tenisisti, kuri turnīrā jau sasnieguši trešo kārtu, jo jau otro dienu pēc kārtas sacensību norisi ievērojami iespaidoja lietus.

Trešdien sākotnēji uz āra kortiem tenisistiem sākotnēji izdevās uzspēlēt tikai 15 minūtes, tāpēc spēles turpinājās vienīgi centrālajā kortā, kuram ir aizveramais jumts.

Vakarā uz neilgu laiku mači atsākās, tomēr pēc tam atkal tika apturēti un pagaidām joprojām vēl nav izdevies pabeigt visas pirmās kārtas spēles.

Centrālajā kortā ar trešo numuru izliktā Agņeška Radvaņska pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-1 trešdien sagrāva Katerinu Kozlovu no Ukrainas, bet talantīgā šveiciete Belinda Benčiča ar 6-2, 6-3 uzveica Cvetanu Pironkovu no Bulgārijas.

Vēl pirmās kārtas maču trešdien noslēdza arī ar desmito numuru izliktais čehs Tomāšs Berdihs, kurš ar 7-6 (7:5), 5-7, 6-1, 7-6 (7:2) bija pārāks pār horvātu Ivanu Dodigu un turpinājumā tiksies ar vācieti Benjaminu Bekeru, bet sacensību astotā rakete Dominiks Tīms ar 7-5, 6-4, 6-4 pieveica vācieti Florianu Maijeru.

Savukārt dāmu desmitais numurs Petra Kvitova, kura karjeras laikā šajā turnīrā uzvarējusi divas reizes, ar 6-0, 6-4 sagrāva rumānieti Soranu Kirstju, turklāt pirmo setu noslēdza 15 minūšu laikā.

Jau pirmdien Vimbldonas pirmo kārtu neizdevās pārvarēt Latvijas tenisistiem Ernestam Gulbim, Jeļenai Ostapenko un Anastasijai Sevastovai. Ostapenko pagaidām gan turpina gaidīt uz labvēlīgiem laikapstākļiem, jo viņai arī plānota dalība dāmu dubultspēļu sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!