Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ATP sezonas noslēguma turnīra Borisa Bekera grupas otrajā kārtā otrdien amerikāņu tenisistes Džeks Soks atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un ar 5-7, 6-2, 7-6 (7:4) pieveica horvātu Marinu Čiliču, bet vakara mačā titulētais Rodžers Federers ar 7-6 (8:6), 5-7, 6-1 pieveica Vāciju pārstāvošo Aleksandru Zverevu.

Tādējādi no Bekera grupas vietu pusfinālā jau nodrošinājis Federers, bet par otro ceļazīmi grupu pēdējā kārtā cīnīsies Soks un Zverevs. Tikmēr Čiličs, kurš pēdējā spēlē tiksies ar Federeru, pusfinālā vairs nevar iekļūt pat teorētiski.

Soks turnīru sāka ar zaudējumu tenisa leģendai Rodžeram Federeram, bet tagad, uzvarot Čiliču, turpina cīņu par vietu pusfinālā.

Dienas pirmajā spēlē izšķirošajā setā Čiličs bija vadībā ar 3-0 un 4-2, tomēr nespēja nosargāt vadību. Savukārt "tie break" izspēlē pēdējā setā horvāts bija vadībā ar "mazo breiku" 4:3 un servēja, bet arī šajā gadījumā nenosargāja pārsvaru.

Savukārt vakara spēlē pirmajā setā tenisisti nelauza pretinieka serves geimu un viss izšķīrās "tie break" izspēlē. Tajā Federers pamanījās atspēlēties no 0:4 un uzvarēt ar 8:6, svinot panākumu pirmajā setā.

Otrajā setā Federers jau pirmajā geimā lauza pretinieka servi, bet drīz vien Zverevs atspēlējās, bet seta galotnē vēlreiz lauza Federera servi. Izšķirošajā setā Vācijas tenisists uzvarēja pirmo geimu, bet tad kortā pilnībā dominēja Federers, uzvarot sešus geimus pēc kārtas un svinot uzvaru mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!