Foto: EPA/LETA

Šveices tenisists Rodžers Federers Francijas atklātā čempionāta otrās kārtas mačā trešdien ar rezultātu 6-3, 6-2, 6-7 (6:8), 6-3 pieveica rumāni Adrianu Unguru, labojot amerikāņa Džimija Konorsa rekordu.

Šī ATP pasaules ranga trešās vietas īpašniekam Federeram bija 234.uzvara "Grand Slam" turnīru spēlēs. Tādējādi viņš par viena panākuma tiesu uzlabojis Konorsa savulaik sasniegto rezultātu.

Šveicietis, kurš karjeras laikā uzvarējis 16 "Grand Slam" turnīros, augstākās raudzes sacensībās cietis tikai 35 zaudējumus.

Tāpat jāizceļ, ka Federers pašlaik piedalās 50."Grand Slam" turnīrā pēc kārtas.

Ja Federeram izdosies aizkļūt līdz pusfinālam, tad tajā viņam iespējama tikšanās ar pasaules pirmo raketi Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš līdz šim vēl ne reizi nav spējis iekļūt Francijas atklātā čempionāta finālā.

Pats Džokovičs trešdien otrās kārtas cīņā ar 6-0, 6-4, 6-4 salīdzinoši pārliecinoši pārspēja slovēni Blazu Kavčiču.

Zīmīgi, ka pirms tam pirmajā kārtā Kavčičs ar 7-6 (7:2), 6-3, 6-7 (4:7), 6-3 bija pārspējis slaveno austrālieti Leitonu Hjūitu.

Tikmēr Džokovičs pietuvojies savam mērķim kļūt par trešo tenisistu vēsturē, kurš vienlaicīgi ir visu četru "Grand Slam" turnīru uzvarētāja titulu īpašnieks.

Trešajā kārtā Džokoviča pretinieks būs mājinieks Nikolā Devildē vai Mihaels Berrers no Vācijas, kamēr Federers turnīra turpinājumā spēkosies ar francūzi Nikolā Maī vai Martinu Kližanu no Slovākijas.

Citās otrās kārtas cīņās trešdien uzvaru svinēja ar devīto numuru izliktais Huans Martins del Potro no Argentīnas, kurš ar 6-7 (5:7), 7-6 (7:3), 6-4, 6-4 pārspēja mājinieku Eduāru Rožē-Vaselinu, kā arī ar 21.numuru izliktais horvāts Marins Čiličs, kurš ar 7-6 (7:4), 6-2, 6-3 uzvarēja Huanu Karlosu Ferrero no Spānijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!