Foto: AFP/Scanpix

Pasaules trešā rakete šveicietis Rodžers Federers vīriešu tenisa sezonas noslēguma turnīra - "ATP World Tour Finals" - pusfinālā sestdien ar 7-5, 6-3 uzveica savu tautieti Stanu Vavrinku, tādejādi nodrošinot finālu pret planētas spēcīgāko sportistu Novāku Džokoviču.

Lai gan pirmā seta piektajā geimā Federers zaudēja pie savas serves, tomēr astotajā geimā viņš lauza sāncenša servi un panāca 4-4. Turpinājumā tenististi uzvarēja pie savām servēm, līdz 12.geimā Federers realizēja savu breikbumbu un bija pārāks pirmajā setā ar 7-5.

Jau otrā seta otrajā geimā Federers lauza sava pretinieka servi, bet aiznākamajā nerealizēja divas breikbumbas un Vavrinka panāca 1-3. Astotajā geimā pie rezultāta 5-2 ļoti garā izspēlē Federers nespēja realizēt mačbumbu, kas gan ar savu servi viņam izdevās nākamajā geimā, tādejādi izcīnot uzvaru ar 6-3.

Kā zināms, pēdējo trīs gadu čempions un pasaules ranga līderis Džokovičs no Serbijas sestdien ar 6-3, 6-3 apspēlēja slaveno spāni Rafaelu Nadalu.

Pirmajā setā Džokovičs reizi lauza pretinieka servi, otrajā to paveica divas reizes, bet Nadals visā mačā tā arī neieguva nevienu breikbumbu.

Nadals šosezon aizvadīja vienu no neveiksmīgākajiem gadiem karjerā un piedzīvoja 20 zaudējumus, tomēr kopš zaudējuma ASV atklātā čempionāta trešajā kārtā viņa sniegums bija uzlabojies.

Nadals sezonas noslēguma turnīrā piedalījās septīto reizi, tomēr viņam tajā nekad nav izdevies triumfēt - spānis ir 2010. un 2013.gada finālists.

Kā zināms, ja Federers triumfēs šajā turnīrā, viņš britu Endiju Mareju apsteigs pasaules rangā un sezonu noslēgs otrajā vietā.

ATP sezonas noslēguma turnīrā sacenšas astoņi šī brīža pasaules labākie tenisisti. No apakšgrupām nespēja izkļūt japānis Kei Nišikori, čehs Tomāšs Berdihs, spānis Davids Ferrers un mājinieks Marejs.

Visvairāk uzvaru ATP sezonas noslēguma turnīros ir izcīnījis Federers, kuram seši čempiona tituli. Iepriekšējo reizi viņš triumfēja pirms četriem gadiem, bet pērn aizkļuva līdz finālam.

Tikmēr Džokovičam ir četri sezonas noslēguma turnīra tituli, turklāt serbs ir triumfējis pēdējos trīs gadus. Pērn gan viņš titulu ieguva bez cīņas, jo Federers traumas dēļ atteicās no dalības finālā, lai sagatavotos Deivisa kausa finālam.

Nākamajā nedēļā Marejam plānota dalība Deivisa kausa finālā, kurā Lielbritānija viesos tiksies ar Beļģiju. Turklāt, ja sezonas noslēguma turnīrā cīņas notiek uz cietā seguma, Deivisa kausā tenisisti sacentīsies uz māla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!