Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Leģendārais šveiciešu tenisists Rodžers Federers ir apbēdināts par prestižā Deivisa kausa formāta maiņu.

Kā ziņojām, ar nākamo gadu tiks būtiski mainīts Deivisa kausa formāts, kas gada beigās tiks izcīnīts 18 izlašu starpā, veidojot tādu kā finālturnīra izspēles kārtību.

"Jūtos bēdīgi, ka vairs nebūs Deivisa kausa pēc vecās izspēles kārtības. Tas vairs nekad nebūs tāds kā agrāk," pauda 20 "Grand Slam" titulus ieguvušais Federers. "Es tikai ceru, ka visa tā lielā nauda tiešām tiks samaksāta jauna turnīra veiksmīgai norisei."

Runas par prestižā turnīra formāta maiņu kļuva aktuālas pēc tam, kad Spānijas futbola vienības "Barcelona" zvaigznei Žerāram Pikē piederošais investīciju uzņēmums "Kosmos" noslēdza 25 gadu sadarbības līgumu ar Deivisa kausa sacensībām vīriešu tenisā, plānojot kopumā šī turnīra attīstībā ieguldīt trīs miljardus dolāru (2,6 miljardus eiro).

Jaunais formāts paredz, ka gada izskaņā Deivisa kauss tiks izcīnīts, 18 izlasēm aizvadot finālturnīra sacensības.

"Man patīk inovācijas, tāpēc tām ir jādod iespēja. Būs interesanti pavērot, kā nākotnē izskatīsies Deivisa kauss," norādīja šveicietis.

"Jau ATP tūrē ir bijušas lielas investīcijas, kas mūs gandrīz pazudināja," uzsvēra Federers, kurš atgādināja, ka 2000. gadā bankrotēja Šveices uzņēmums "Swiss ISL", kas desmit gadu laikā solīja ieguldīt 1,2 miljardus dolāru (vienu miljardu eiro) apmaiņā pret tiesībām uz "Masters" līmeņa turnīriem. Beigās nauda Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) kontā tā arī nenonāca, jo uzņēmums bankrotēja.

Federers kopā ar Šveices izlasi 2014. gadā ieguva Deivisa kausu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!