Foto: Publicitātes foto
Majoro pludmalē aizritējušas augstākā līmeņa sacensības pludmales tenisā, kas pirmo reizi notika ne tikai Latvijas, bet arī visas Baltijas vēsturē. Eiropas čempionāts pieaugušajiem pludmales tenisā no 12. līdz 15. jūlijam norisinājās Jūrmalā, Majoru pludmalē un tajā piedalījās rekordliels dalībvalstu skaits – turnīros viesojās spēlētāji no 21 valsts. Par čempioniem kļuvuši Francijas un Itālijas tenisa dueti. Turnīros tika noteikti šī gada labākie pludmales tenisisti gan vīriešu un sieviešu dubultspēlē, gan jauktajā dubultspēlē.

Pludmales teniss ir viens no visstraujāk augošajiem, perspektīvākajiem un skaistākajiem pludmales sporta veidiem, kurš pēdējo gadu laikā kļūst arvien populārāks brīvā laika pavadīšanas veids. Šogad Latvijai tika piešķirtas tiesības rīkot 11. Eiropas čempionātu pludmales tenisā, jo starp Baltijas valstīm tieši Latvija ir visaktīvākā uz šī jaunā sporta veida attīstīšanu.

Čempiona titulu vīriešu dubulspēlē guva Francijas tenisistu pāris Teo Irigarejs/Metjū Gigano, ar rezultātu 7-6(5), 6-4 pārspējot Krievijas pāri Ņikita Burmakins/Sergejs Kupcovs. Savukārt sieviešu dubultspēlēs par čempionēm kļuva Itālijas spēlētājas Sofija Čimati/Flaminia Daina, ar rezultātu 7-5, 6-0 pārspējot itālietes Federiku Baketu/Džuliju Gaspari. Arī jauktajā dubultspēlē par pirmās vietas ieguvējiem kļuva Itālijas sportistu pāris Mikele Kapeleti/Džulija Gaspari, ar rezultātu 7-6(5), 0-6 [11-9] pārspējot citu Itālijas pāri Marko Garavīni/Flaminia Daina.

"Esam pagodināti par iespēju pirmo reizi Latvijā uzņemt spēlētājus un rīkot šāda mēroga turnīru, kas turklāt arī pie mums ir jauns un augošs sporta veids un tuvākajā nākotnē varētu kļūt par olimpisko sporta veidu. Šis grandiozais turnīrs prezentē sporta veidu plašākai auditorijai un, cerams, piesaista jaunus sportistus, kuri nākotnē varētu būt daļa no Latvijas komandas olimpiskajās spēlēs," stāsta LTS ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!