Foto: Publicitātes foto
Rīgas Satiksmes tenisa kortos noslēdzies starptautiskais jauniešu tenisa turnīrs "Riga Open", kas notika jau 20. reizi. Jubilejas gadā pie vienspēļu tituliem tika divas Latvijas jaunās tenisistes - U12 grupā galveno balvu ieguva Valērija Maija Kargina, bet U16 grupā - Elza Tomase. Citās vienspēļu grupās tituli aizceļoja uz Krieviju, Lietuvu un Poliju.

Pirmais "Riga Open" turnīrs norisinājās jau 1998. gadā, bet gadu gaitā tas audzis un kļuvis par ne vien nozīmīgāko Latvijā, bet arī par vienu no apjomīgākajiem jauno tenisistu turnīriem Eiropā. Ceļu uz profesionālo tenisu šajā turnīrā gājuši ne vien Latvijas tenisa līderi Ernests Gulbis, Jeļena Ostapenko, Anastasija Sevastova, Andis Juška, Irina Kuzmina un citi, bet arī vairākas Krievijas tenisa zvaigznes, ieskaitot kādreizējo pasaules ranga līderi Dināru Safinu.

Jūnija vidū sacensības aizvada U12, U14 un U16 grupu sportisti, bet U18 grupa savas spēles aizvadīs augustā. Kopumā cīņā par tituliem devās 28 valstu pārstāvji. Spītējot nelabvēlīgajiem laika apstākļiem nedēļas sākumā, turnīru izdevās noslēgt ieplānotajā laikā – sestdienā. Jāpiezīmē, ka visa turnīra laikā tika izspēlētas 350 spēles, 732 seti un 6084 geimi.

Izšķirošajās spēlēs piedalījās arī vairāki Latvijas tenisisti un tenisistes. Tieši meitenēm šogad padevās sekmīgāks starts. U12 grupā par vienspēļu čempioni kļuva Valērija Maija Kargina. Visa turnīra gaitā viņa nezaudēja ne seta, finālā pieveicot baltkrievieti Hannu Citavecu – 6-4, 7-5. Kopā ar Kanādu pārstāvošo Marija Popovu Kargina triumfēja arī U12 meiteņu dubultspēļu turnīrā. Finālā viņas ar 6-1, 6-1 pārspēja Krievijas/Latvijas duetu Anastasija Račkovskaja un Patrīcija Ungure Rogozoveca. Tikmēr U12 puišu turnīrā čempiona godā polis Gorans Zgola, kurš noslēdzošajā spēlē pārspēja Šveices pārstāvi Filipu Orlofu (6-3, 6-2). Labākais no Latvijas sportistiem bija Daniels Tens, kurš tika līdz pusfinālam un tur zaudēja topošajam čempionam. Dubultspēļu turnīra tituls Šveices duetam Filips Orlofs un Džaniss Rafaels Simens, kuri ar 6-1, 6-1 pārspēja mūsu duetu Oskaru Valtu Gulbi un Krišjāni Šulcu.

U14 grupā vienspēlēs dominēja Krievijas jaunie tenisisti – gan puišiem, gan meitenēm finālā tikās tieši šīs lielvalsts pārstāvji. Puišu sacensībās trimfēja Roberts Koreļovs (finālā 6-7(1:7), 6-3, 6-1 pret Konstantīnu Ženovu) un Diana Šnaidere (6:3, 6:4 pret Arinu Babkovu). Labākais no Latvijas spēlētājiem puišu turnīrā bija Edvards Teodors Liepiņš, kurš sasniedza pusfinālu, bet meiteņu U14 grupā neviena no 11 dalībniecēm nepārvarēja 1.kārtu. Dubultspēlēs meitenēm uzvarēja Krievijas duets Jelizaveta Krohina un Diana Šnaidere, bet puišiem labākie bija igauņi Hugo Kristiansons un Martens Murands.

U16 grupā meitenēm titulu izcīnīja ar pirmo numuru izliktā Elza Tomase. Līdz finālam viņa tika bez zaudētiem setiem, tomēr noslēdzošajā cīņā vajadzēja atspēlēties pret igaunieti Sāru Oravu – 3-6, 6-2, 6-2. Sekmīgs starts arī Laurai Slišānei, kura aizcīnījās līdz pusfinālam. Tomasei izdevās izcīnīt titulu arī dubultspēlēs - kopā ar Annu Jakovļevu tika uzveikts cits Latvijas duets Klaudija Lisovska un Laura Slišāne (6-3, 6-3). Puišu sacensībās titulu ieguva lietuvietis Matas Vasiļauskas, finālspēlē apspēlējot baltkrievu Aleksandru Sasnovski. No Latvijas sportistiem veiksmīgākais bija Valērijs Vorobjovs, kurš iekļuva pusfinālā vienspēlēs, bet kopā ar Rūdolfu Aksenoku triumfēja dubultspēļu sacensībās. Titula spēlē sīvā cīņā viņi uzveica Krievijas pārstāvjus Antonu Aržankinu un Robertu Koreļovu – 4-6, 6-2, 10:7.

"Riga Open" U18 turnīrs Rīgas Satiksmes kortos gaidāms no 21. līdz 26. augustam, bet jaunākās vecuma grupas Rīgā pulcēsies atkal nākamā gada jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!