Foto: twitter.com/wta
Ar pirmo numuru izliktā Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova trešdien Bukarestes WTA "International" sērijas tenisa turnīra otrās kārtas mačā ar 6-4, 6-4 uzvarēja Melnkalnes tenisisti Danku Koviniču.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Sevastova nopelnījusi 60 WTA vienspēļu ranga punktus. Nākamajā mačā viņa tiksies ar rumānieti Anu Bogdanu, kura ir planētas 108.rakete.

Abas sportistes aizvadīja ļoti līdzvērtīgu pirmo setu, pirmajos četros neviena netika pat pie breikbumbas. Pirmā pie tādas piektajā geimā tika tieši Sevastova, taču pašas neuzmanība liedza to izmantot. Aiznākamajā geimā Latvijas tenisiste tika pat pie kopumā trim breikbumbām, bet arī nevienu no tām viņa neizmantoja. Laukumā dominēja līdzvērtīga cīņa, astotajā geimā savu pirmo breikbumbu neizmantojot arī Koviničai.

Tiesa, regulāri tuvāk breikam bija Sevastova, kura beidzot to ieguva devītajā geimā, kad melnkalniete pieļāva dubultkļūdu. Līdz ar to Latvijas sportiste varēja servēt par uzvaru pirmajā setā, ko arī veiksmīgi izdarīja, uzvarot tajā ar 6-4.

Arī otrajā setā starp abām tenisistēm turpinājās ļoti līdzvērtīga cīņa, Koviničai ceturtajā geimā neizmantojot divas breikbumbas. Arī šajā setā pirmā pie breika tika Sevastova, pretinieces servi laužot septītajā geimā, bet jau uzreiz pēc tam pretiniece atbildēja ar to pašu, tādējādi šajā duelī tiekot pie pirmā breika.

Tomēr Latvijas tenisiste viena breika pārsvaru atjaunoja jau nākamajā geimā, kad pēc Koviničas dubultkļūdas devītajā geimā izmantoja trešo breikbumbu. Līdz ar to Latvijas tenisiste servēja par uzvaru mačā, ko viņa arī diezgan pārliecinoši paveica, triumfējot otrajā setā ar 6-4.

Koviničai pašlaik ir lielas veselības likstas ar kājām, ko apliecināja arī viņas trešdienas mačs pret Sevastovu, jo abas bija nosaitētas.

Pērn līdz Bukarestes sacensību finālam aizkļuvusī Sevastova, kura pirmo reizi kādā no WTA turnīriem ir tikusi pie pirmā numura, otrdien pirmās kārtas mačā ar 6-2, 6-0 sagrāva Janu Čepelovu no Slovākijas.

Šonedēļ rangā ieņemtā 17.pozīcija Latvijas tenisistei ir jauns rekords, bet pērn nopelnītie 180 punkti par Bukarestes turnīra fināla sasniegšanu Sevastovai dzēsās jau otrdien.

Tikmēr Koviniča, kura rangā ir 125.vietā, pirmās kārtas mačā ar 6-3, 5-7, 6-3 uzvarēja kvalifikāciju pārvarējušo polieti Magdalenu Frehu.

Abas tenisistes līdz šim savā starpā bija spēlējušas reizi, kad 2015.gadā Francijā Limožas "WTA 125" sērijas turnīrā Latvijas tenisiste cieta neveiksmi ar 4-6, 3-6. Tobrīd Sevastova, kura togad atgriezās tenisā pēc nedaudz vairāk kā pusotru gadu ilga pārtraukuma, atradās 110.vietā, kamēr Koviniča bija ranga 58.rakete.

Bukarestes turnīrs Sevastovai pērn bija ļoti sekmīgs, sportistei sasniedzot finālu, kurā gan ar 0-6, 0-6 piekāpās mājiniecei Simonai Halepai, ciešot smagāko zaudējumu karjerā. Divkārtējā čempione Halepa šogad šajā turnīrā nepiedalās.

Savas karjeras laikā Sevastova iepriekš vēl nevienā WTA raudzes turnīrā nav bijusi izlikta ar pirmo numuru. Līdz šim trīs reizes viņai bija piešķirts otrais numurs, nesen no šāda statusa iegūstot Maljorkas WTA "International" sērijas turnīra uzvarētājas titulu. Maljorkas turnīra finālā viņa spēlēja arī pērn.

Patlaban 22 gadus vecā Koviniča šosezon WTA līmeņa turnīros startē pagalam nesekmīgi, jo otrdien pret Frehu viņa pārtrauca 12 zaudējumu sēriju. Divas no šīm neveiksmēm melnkalniete martā piedzīvoja pret Latvijas dāmu tenisa līderi Aļonu Ostapenko, zaudējot Akapulko WTA "International" un Indianvelsas WTA "Premier" turnīru pirmās kārtas mačos. Sezonas pirmajā mēnesī Koviniča tika līdz Austrālijas atklātā čempionāta otrajai kārtai, taču Francijas un Vimbldonas čempionātos zaudēja jau pirmajos mačos.

Tiesa, Melnklanes tenisiste krietni sekmīgāka bijusi līmeni zemākos ITF turnīros, kuros divas reizes sasniegusi finālu, taču abos zaudējusi. Vienā no šiem fināliem Koviniča spēlēja pagājušajā nedēļā, kad ITF 100 000 raudzes turnīrā Budapeštā izšķirošajā spēlē divos setos cieta neveiksmi pret otrdien Sevastovas uzvarēto slovākieti Čepelovu.

Līdz ar to Sevastova otro maču pēc kārtas spēkojās ar tenisisti, kas iepriekšējā nedēļā spēlēja Budapeštas ITF 100 000 turnīra finālā.

Tikmēr Bukarestes WTA "International" turnīrā Koviniča iepriekšējos trīs gadu bija tikusi līdz ceturtdaļfinālam.

Savas karjeras laikā Koviniča ne reizi nav tikusi pie kāda WTA raudzes titula, taču divreiz spēlējusi finālā un abos gadījumos piedzīvojusi neveiksmes. Vispirms viņa 2015.gada oktobrī Tiaņdzjiņas WTA "International" sērijas turnīra finālā piekāpās titulētajai polietei Agņeškai Radvaņskai, bet pērn aprīlī šādas pašas raudzes sacensībās Stambulā izšķirošajā cīņā zaudēja mājiniecei Čaglai Bijikakčajai.

Sevastovas nākamā pretiniece Bogdana trešdien otrās kārtas mačā ar 6-4, 7-5 uzvarēja tieši Bijikakčaju.

Sevastova šosezon spēlē sekmīgi, jo uzvarēja Maljorkas WTA "International" turnīrā, kurā pērn arī spēlēja finālā. Tāpat viņa tika līdz trešajai kārtai Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos, bet nesen aizvadītajā Vimbldonas čempionātā apstājoties otrajai kārtai, pirmo reizi prestižajā turnīrā spējot tikt pie panākuma mačā.

Savukārt uz māla seguma Sevastova šosezon ir izcīnījusi 12 uzvaras 17 mačos, sasniedzot Madrides WTA "Premier" turnīra pusfinālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!