Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis pirmdien, 8. februārī, publicētajā pasaules ranga jaunākajā sarakstā nedaudz uzlabojis savas pozīcijas, bet sieviešu rangā valsts otra labākā tenisiste Anastasija Sevastova neilgi pēc atgriešanās labāko simtniekā atstājusi TOP 100.

ATP vīriešu tenisa rangā pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas - līderis ir Novāks Džokovičs, kuram seko Endijs Marejs, Rodžers Federers, Stens Vavrinka, Rafaels Nadals, Davids Ferers, Kei Nišikori, Tomašs Berdihs, Žo Vilfrīds Tsonga un Rišārs Gaskē.

No Latvijas tenisistiem Gulbis pakāpies pa divām pozīcijām un ieņem 80. vietu, 589. vietā ir Mārtiņš Podžus, 686. vietā - Miķelis Lībietis, 1079. vietā - Jānis Podžus, 1462. vietā - Artūrs Lazdiņš, bet 1781. vietā - Mikus Losbergs.

Tāpat kā vīriešu tenisa ranga augšdaļā, arī WTA sieviešu tenisa labāko desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Līdere ir Serēna Viljamsa, bet vēl desmitniekā ir Angelika Kerbere, Simona Halepa, Agņeška Radvanska, Harvine Mugurusa, Marija Šarapova, Flavia Peneta, Karla Suaresa Navaro, Petra Kvitova un Lūcija Safarova.

Latvijas labākā tenisiste Jeļena Ostapenko pakāpusies pa vienu vietu un ieņem 85. pozīciju, Sevastova noslīdējusi uz 103. vietu, bet Diāna Marcinkēviča ieņem 498. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!