Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien Vimbldonas čempionāta otrās kārtas spēlē ar rezultātu 6-4, 6-4, 7-6 (7:3) uzvarēja argentīnieti Huanu Martinu del Potro.

Pirmajā setā Gulbis pretinieka servi lauza piektajā geimā, un šo pārsvaru viņš noturēja līdz beigām un izvirzījās vadībā mačā. Mača turpinājumā tenisisti ļoti labi darbojās pie savas serves, bet otrā seta devītajā geimā Gulbis atrada veidu, kā nobreikot pretinieku. Arī otro setu viņš uzvarēja ar 6-4.

Trešajā setā Gulbis izvirzījās vadībā ar 3-1, bet vēlāk del Potro rezultātu izlīdzināja un panāca 4-4. Cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā latvietis demonstrēja pārliecinošāku sniegumu, uzvarot ar 7:3.

Gulbim trešās kārtas sasniegšana Vimbldonā ir atkārtots labākais rezultāts, jo arī 2013. gadā viņam izdevās to paveikt.

Gulbis pasaules rangā pašlaik atrodas tikai 589.vietā, bet nākamajā rangā viņš ievērojami uzlabos savu pozīciju un kļūs par valsts pirmo raketi, kamēr del Potro ir 32.pozīcijā un Vimbldonā bija izlikts ar 29.numuru. Gulbim un del Potro šī bija septītā savstarpējā spēle, un Gulbis tagad uzvarējis trijās no tām.

Gulbim Vimbldonas čempionāta trešajā kārtā pretī stāsies ar otro numuru izliktais serbs Novāks Džokovičs, kurš ar 6-2, 6-2, 6-1 uzvarēja Adamu Pavlāseku no Čehijas.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi, kur var lasīt detalizētu notikumu aprakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!