Foto: AP/Scanpix

Latvijas labākais tenisists Ernests Gulbis svētdien izcīnīja drošu uzvaru Nīderlandē notiekošā Roterdamas "ATP World Tour 500" sērijas turnīra kvalifikācijas otrās kārtas mačā, iekļūstot starp pamatsacensību dalībniekiem.

Atlases izšķirošajā mačā ar ceturto numuru izliktais Gulbis, kurš ATP rangā atrodas 82.vietā, ar 6-1, 6-2 apspēlēja rangā divas pozīcijas zemāk esošo un kvalifikācijā ar piekto numuru izlikto Krievijas tenisistu Jevgēņiju Donskoju.

Jau pirmajā geimā divas breikbumbas bija tieši Donskojam, tomēr Gulbis tās ne tikai atspēlēja, bet nākamajā geimā uzreiz pats lauza pretinieka servi. Turpinājumā Gulbis sestajā geimā vēlreiz nobreikoja pretinieku, bet septītajā atspēlēja vēl trīs breikbumbas, kas pirmajā setā ļāva svinēt pārliecinošu uzvaru ar 6-1.

Otrajā setā pirmās breika iespējas kādam no tenisistiem bija piektajā geimā, kad Gulbis pie Donskoja serves uzvarēja "sausā". Turpinājumā Latvijas tenisists nobreikoja pretinieku arī garā septītajā geimā un noveda maču līdz drošai uzvarai.

Kvalifikācijas pārvarēšana Gulbim garantējusi 20 ATP ranga punktus.

Latvijas tenisista pretinieks pamatturnīra pirmajā kārtā noskaidrosies vēlāk svētdien, bet spēcīgākais iespējamais pretinieks ir ar piekto numuru izliktais francūzis Gaels Monfiss, kurš nesen Austrālijas atklātajā čempionātā aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

Gulbis 2014.gadā Roterdamas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, bet kvalifikāciju spēja pārvarēt arī 2013.gadā.

Kā ziņots, sestdien notikušajā kvalifikācijas pirmajā kārtā Gulbis ar 4-6, 6-2, 7-6 (7:3) apspēlēja francūzi Eduāru Rožē-Vaselinu, kurš pasaules rangā ieņem 136.vietu.

Gulbis šonedēļ sasniedza Francijā notiekošā Monpeljē "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otro kārtu, kur ar 4-6, 4-6 zaudēja mājinieku tenisistam Rišāram Gaskē, kurš izlikts ar pirmo numuru un tagad arī sasniedzis sacensību finālu. Pirms tam pirmās kārtas mačā Gulbis ar rezultātu 6-4, 6-3 uzvarēja 19 gadus veco mājinieku talantu Kentēnu Alīsu, kurš ATP rangā ieņem 171.vietu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju un tiekot pie pirmā panākuma pamatturnīros šogad.

Pēc ļoti neveiksmīgas iepriekšējās sezonas, kurā pamatturnīros tika vien pie 11 uzvarām, Gulbis arī šo sezonu sācis ne pārāk veiksmīgi. Vispirms latvietis startēja 250 punktu ATP turnīros Brisbenā un Sidnejā, kur neizdevās iekļūt pamatturnīrā, bet pēc tam sev allaž neveiksmīgajā Austrālijas atklātajā čempionātā piecu setu trillerī piekāpās francūzim Žeremī Šardī.

Latvietim nav jāaizstāv ATP ranga punkti līdz pat martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!