Foto: AFP/Scanpix

Latvijas tenisists Ernests Gulbis otrdien Šveicē notiekošā Gštādes ATP sērijas 250 punktu turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-4, 6-4 pārspēja vācieti Danielu Brandsu, kurš sacensības sāka no kvalifikācijas.

Pēc spēles pirmajiem geimiem rezultāts bija 2-2, bet tad Brandss lauza Gulbja servi un izvirzījās vadībā pirmajā setā. Latvietis dueli turpināja veiksmīgāk, viņš uzreiz atspēlēja breiku, bet devītajā geimā viņš vēlreiz lauza pretinieka servi. Pēdējā seta geimā viņš Brandsu atstāja "sausā" un izvirzījās vadībā visā spēlē.

Otrā seta sākumā Gulbis izdarīja spiedienu uz savu pretinieku, un trešajā geimā viņš ieguva divas breikbumbas, realizējot otro. Nākamajā geimā Gulbim nācās atspēlēt breikbumbu, un viņam izdevās nosargāt servi. Vēlāk latvietim atkal bija iespēja lauzt servi, šoreiz viņam to neizdevās izdarīt. Beigās Gulbim izdevās pārsvaru nosargāt un turnīru iesākt ar uzvaru.

Gulbis ATP rangā šobrīd ierindojas 313. pozīcijā, bet Brandss atrodas 205. vietā. Abiem tenisistiem šī bija pirmā savstarpējā spēle ATP raudzes turnīros, bet zemāko līmeņu sacensībās viņi sacentušies divreiz, abas reizes latvietim piedzīvojot zaudējumus. Pirmoreiz viņi tikās 2005. gadā "Satellites" sērijas sacensībās, bet 2012.gadā Brandss pārspēja latvieti "Challenger" sērijas turnīra finālā Ekentālā.

Jau vēstīts, ka šī spele bija paredzēta otrdien, tomēr laika apstākļu dēļ to nācās pārcelt uz trešdienu.

Otrajā kārtā Gulbim jātiekas ar sacensību piekto numuru, itāli, Paolo Lorenci, kurš ATP rangā ir 36. vietā. Viņš pirmajā kārtā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-3 pārspēja "wild card" saņēmušo šveicieti Marko Kjudinelli, kurš rangā ieņem 214. pozīciju

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!