Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas labākajam tenisistam Ernestam Gulbim ir nomācoši redzēt savu vietu ATP rangā, tomēr tā nav traģēdija, uzskata latviešu tenisists.

Jau ziņots, ka Gulbis pirmdien sev ļoti svarīgā Francijas atklātā čempionāta pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 3-6, 3-6, 3-6 piekāpās planētas astotajai raketei Marinam Čiličam no Horvātijas.

"Šādā režīmā atsāku spēlēt tikai pirms trim dienām, un tas bija labākais, ko varēju izdarīt šajos apstākļos," "Washington Post" citē Gulbi.

Gulbis ATP rangā ir vien 230. pozīcijā, kas viņam ir zemākā kopš profesionālās karjeras paša sākuma, bet pēc divām nedēļām viņš atkritīs uz sesto simtu un par Latvijas pirmo raketi kļūs Miķelis Lībietis.

"Ir nomācoši redzēt savu vietu rangā, negribu tur atrasties, tomēr tā nav traģēdija. Pats labākais vīrietim un sievietei dzīvē ir atrast savu otru pusīti, ar ko pavadīt kopā atlikušo mūžu. Laulība ir pāri visam. Esmu ļoti laimīgs un dzīvoju mierā ar sevi," skaidroja Gulbis, kurš aizpagājušajā nedēļās nogalē saderinājās.

Brīdī, kad Gulbis sapratīs, ka vairs neko nespēs uzlabot savā sniegumā, viņš būs gatavs beigt karjeru.

"Nedaru to naudas vai popularitātes dēļ. Ejot cauri šīm grūtībām, kļūstu par labāko cilvēku. Teniss ir instruments. Kad tas man nepalīdzēs kļūt labāk cilvēkam, es pārtraukšu," atzīmēja latvietis.

Gulbis februārī atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas. Ja pirmajā mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos nu jau sešos dueļos viņš piedzīvojis zaudējumus.

Gulbis Francijas atklātā čempionāta pamatturnīrā tika, jo traumu dēļ viņam ir iespēja atrasties "aizsargātajā rangā", kas uz dalību turnīros ļauj pretendēt, ņemot vērā vietu, kas ATP rangā bijusi pirms savainojuma gūšanas. Tāpat Gulbis Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) mājaslapā norādījis, ka viņa treneris pašlaik ir kādreizējais Latvijas tenisists Pjotrs Ņečajevs, līdz ar to sportists pārtraucis sadarbību ar pieredzējušo amerikāņu speciālistu Leriju Stefanki.

Tieši Francijas atklātajā čempionātā Gulbis guvis karjeras lielāko panākumu, 2014. gadā aizkļūstot līdz pusfinālam un ielaužoties ranga pirmajā desmitniekā. Tāpat viņš 2008. gadā Parīzē tika līdz ceturtdaļfinālam, bet pirmajā kārtā latvietis iepriekšējo reizi zaudēja 2012. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!