Foto: AFP/Scanpix

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis īsi pirms Francijas atklātā tenisa čempionāta pārtraucis sadarbību ar savu treneri Ginteru Bresniku, preses konferencē pēc uzvaras pār Žuau Sousu atzina latvietis.

Jau vēstīts, ka Gulbis ceturtdien pēc uzvaras pār Sousu iekļuva "French Open" trešajā kārtā, kurā spēlēs trešo reizi karjerā. Viņa pretinieks būs mājinieks Žo Vilfrīds Tsonga. Tomēr pirms turnīra viņš nolēma, ka sadarbība ar treneri vairs nedod vēlamos augļus.

"Mūsu situācijā sadarbībai vairs nebija iespējas turpināties," "nytimes.com" citēts Gulbis, kurš stāstīja, ka viņam ar treneri pēdējā laikā gājis kā pa amerikāņu kalniņiem. "Es vēlos, lai mans fizioterapeits strādā ar mani par visiem 100%, vēlos, lai treneris ar mani strādā par visiem 100%."

Bresniks pēdējā laikā trenēja gan Gulbi, gan Austrijas tenisistu Dominiku Tīmu, tomēr speciālists vairāk laika pavadīja ar savu tautieti, kamēr Gulbim līdzi uz spēlēm brauca tikai fizioterapeits. Latvijas sportists pirms turnīra nolēma, ka ir jāveic izmaiņas.

"Es varētu saprast, ka kādu laiku esmu otrajā vai trešajā plānā, bet ne uz pusotru gadu. Man ir 27 gadi. Kad cilvēks ir 19 vai 20 gadus vecs, viņš var samierināties ar dažādām lietām, bet man vairs nav tik daudz laika," skaidroja sportists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!