Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas tenisists Ernests Gulbis, kurš ilgstoši nav piedalījies sacensībās, nākamnedēļ nepalīdzēs Latvijas komandai Deivisa kausa izcīņas spēlē pret Norvēģiju, informē Latvijas Tenisa savienība.

Gulbis jūlija beigās pirmajā kārtā izstājās no Toronto "Masters" turnīra un kopš tā laika nav piedalījies turnīros, ATP pasaules rangā izkrītot no labāko simtnieka. Latvijas vadošais tenisists pagājušajā gadā aizvadīja tikai 21 spēli, kurās izcīnīja vien septiņas uzvaras.

Bija plānots, ka pēc veselības likstu sadziedēšanas Gulbis tenisā varētu atgriezties Deivisa kausa izcīņā februāra sākumā, tomēr LTS tagad informē, ka viņš veselības problēmu dēļ vēl neplāno atsākt spēlēt.

Gaidāmajā Deivisa kausa izcīņas spēlē pret Norvēģiju, kas no 3. līdz 5. februārim notiks Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, Latviju varētu pārstāvēt Miķelis Lībietis, Mārtiņš Podžus, Artūrs Lazdiņš un Rūdolfs Mednis.

Miķelis Lībietis un Mārtiņš Podžus izlasē spēlē jau kopš 2011. gada. Lībietis šobrīd ATP rangā ieņem 380. vietu. Iepriekšējā gada novembrī viņš sasniedza savu karjeras augstāko pozīciju - 352. vietu. Savukārt Mārtiņš Podžus piedzīvojis kritumu vienspēļu rangā un tagad atrodas 793. pozīcijā.

Mednis šobrīd atrodas 1288. vietā dubultspēļu rangā, karjeras augstāko punktu sasniedzot pērnā gada decembrī, ierindojoties 1277. vietā, savukārt vienspēļu rangā ierindojas 1545. pozīcijā. Lazdiņš šobrīd atrodas 1277. pozīcijā, savukārt dubultspēļu rangā atrodas 1188. pozīcijā.

No Norvēģijas vīriešu tenisa izlases šobrīd neviens neatrodas labāko divsimtniekā pasaules rangā. Valsts pirmā rakete, 17 gadus vecais Kaspers Rūds, ATP rangā atrodas 266. vietā, savukārt dubultspēļu rangā – 934. pozīcijā. Neviens cits no norvēģu spēlētājiem nav iekļuvis labāko piecsimtniekā.

Latvijas un Norvēģijas spēles pāra uzvarētājs aprīlī tiksies ar Maroku vai Dāniju, lai turpinātu Deivisa kausa izcīņu Eiropas-Āfrikas zonas otrās grupas otrajā kārtā. Par vietas saglabāšanu arī zaudējošajai valstij nāksies cīnīties ar kādu no minētajām pretiniecēm. Eiropas-Āfrikas pirmās grupas izšķirošās cīņas norisināsies šā gada septembrī.

Deivisa kausa sacensības notiek kopš 1900. gada. Sākotnēji tās tika organizētas kā sacensības starp ASV un Lielbritānijas izlasēm, bet šobrīd tās ir lielākās ikgadējās starptautiskās komandu sacensības, kuras organizē Starptautiskā Tenisa Federācija (ITF).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!