Foto: AFP/Scanpix

Spānijas tenisists Nikolass Almagro atsaucis savu dalību no jūlija pirmajā pusē gaidāmā Vimbldonas čempionāta, kas vietu pamatsacensībās dod latvietim Ernestam Gulbim.

Kā ziņojām, Almagro nesenajā Francijas atklātajā čempionātā otrās kārtas mačā ar argentīnieti Huanu Martinu del Potro neveiksmīgi pakrita un izstājās no sacensībām.

Tagad Almagro oficiāli atsaucis dalību no Vimbldonas turnīra un viņa vietā pamatsacensībās varēs spēlēt latvietis Ernests Gulbis, kurš pašlaik ATP rangā atkāpies uz 576. vietu. Gulbis kopš pērnā gada augusta cīnās ar veselības problēmām un Vimbldonas turnīrā viņš var piedalīties ar aizsargāto rangu, turklāt kopumā šādi viņš sacensībām kopā varēs pieteikties vēl septiņas reizes.

Tieši tādā pat veidā Gulbis ieguva tiesības spēlēt šāgada Francijas atklātajā tenisa čempionātā, kad Rodžera Federera atteikšanās deva Latvijas tenisistam iespēju startēt turnīra pamatsacensībās. Tiesa, tālāk par pirmo kārtu Gulbis netika.

Šā gada februārī Gulbis atgriezās kortā pēc ilgstošas traumas ārstēšanas, taču arī pēc tam sportistam veselības likstu dēļ nācās atteikties no dalības vairākos turnīros. Ja pirmajā šīs sezonas mačā latvietis spēja gūt uzvaru, nākamajos sešos dueļos viņš piedzīvoja zaudējumus. Neveiksmju sēriju latvietis pārtrauca pirms divām nedēļām "Challenger" sērijas turnīrā Čehijā, tomēr vēdera muskuļu savainojuma dēļ nevarēja turpināt spēlēt. Gada trešais "Grand Slam" turnīrs notiks no 3. līdz 16. jūlijam, un pagaidām vēl nav oficiāli zināms vai Gulbis pagūs šo beidzamo traumu izārstēt

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!